Erdoğan: 'Türk Azınlığı...' - Miçotakis: 'Müslüman Azınlığı...' - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Erdoğan: ‘Türk Azınlığı…’ – Miçotakis: ‘Müslüman Azınlığı…’

Atina‘da Düzenlenen TürkiyeYunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi 5. Toplantısında Erdoğan ve Miçotakis’ten Önemli Açıklamalar

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin 5’inci toplantısı kapsamında Atina’da bir araya gelen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, görüşmelerin ardından bir ortak basın toplantısı düzenlediler.

Basından soru alınmayan basın toplantıda, iki ülke arasındaki ilişkiler ve azınlık hakları ön plana çıktı. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yunanistan’daki Türk Azınlığı ve Türkiye’deki Rum Azınlığının iki ülkenin beşeri ve kültürel zenginliğinin yapı taşları olduğunu” belirterek, “Batı Trakya Türk Azınlığının durumunda uluslararası hukukun gerektirdiği iyileştirmelerin yapılması yönündeki beklentilerimizi ifade ettim” dedi.

Erdoğan’ın “Batı Trakya Türk Azınlığı” ifadesine karşılık olarak Başbakan Miçotakis, Lozan Antlaşması’na atıfta bulunarak Yunanistan’ın “Batı Trakya Müslüman Azınlığı” terimini kullandığını söyledi. Miçotakis, “Batı Trakya‘nın uyum içinde birlikte yaşamanın örneklerinden biri olduğunu ve Müslüman vatandaşların eşit fırsatlara sahip olmaları için mücadele ettiklerini” söyledi.

“Uyumlu bir arada yaşama atmosferini sağlamak ve güçlendirmek bizim sorumluluğumuzdur” diyen Miçotakis, Yunan hükümetinin bu yönde çalışmalarını sürdüreceğini kaydetti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...