ESPA Kreş Çalışanları Greve Gitti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

ESPA Kreş Çalışanları Greve Gitti

ESPA kreş programı çalışanları, finansal sorunlar nedeniyle 28 Kasım Salı günü greve gitme kararı aldı.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Çalışanlar, Yunanistan Çalışma Bakanlığı’nın finansman eksikliklerine dikkat çekerek, bu durumun kendilerini ve hizmet verdikleri aileleri ciddi şekilde etkilediğini belirtiyor.

Özellikle, ESPA programından faydalanan ailelere yazılan bir mektupta, bazı kreşlerin Mart ayından bu yana, yani yedi ay boyunca herhangi bir finansal destek almadan çalıştığı ifade ediliyor. Bu durum, sektörün ve çalışanların karşı karşıya kaldığı ekonomik zorlukları gözler önüne seriyor.

Çalışanlar, mektupta sektörün zor durumda olduğunu ve “Mahalle Dadıları Programı’nın dayatılması ve yeni vergi tasarısı ile kreş sektörünün yok olmaya doğru gittiğine” dikkat çekiyor. İşçiler, bu durumun son 10 yıldır küçük değişikliklerle devam ettiğini ve kendilerinin bu oyunun sadece seyircisi olduklarını ifade ediyor.

ESPA kreş programı çalışanları, grev kararı alarak hem mali sıkıntılara hem de sektörün karşı karşıya olduğu mevcut politikalara dikkat çekmeyi amaçlıyor. Ebeveynlerin ve kamuoyunun bu sorunlara karşı duyarlılık göstermesini ve sektördeki zorluklara dikkat çekmelerini istiyorlar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bilgisayar alımı için yüzde 60’a varan destek

Yunanistan’da işletmelerin dijital teknolojilerin entegrasyonundaki gecikmesini ele almak amacıyla, ESPA 2021-2027’nin yeni ‘Rekabetçilik’ Programının bir parçası olan 300 milyon evro bütçeli ‘Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Dijital Dönüşümü’ faaliyeti başlıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kreşte Salmonella vakası: 17 çocuk zehirlendi

Yunanistan’ın Patra şehrinde bir kreşte, 17 çocuk Salmonella nedeniyle zehirlenerek hastanelik oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistanda kreşler ve ilkokullar akşamüstüne kadar açık kalacak

Yunanistan’da demografik yapı sorunu hükümetin başını ağrıtmaya devam ederken, yetkililer soruna çözüm arayışlarını sürdürüyorlar.
Devamını oku...