BTATYD çocuk kreşi davası sonuçlandı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

BTATYD çocuk kreşi davası sonuçlandı

BTATYD çocuk kreşi davası sonuçlandı

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) çatısı altında yasadışı çocuk kreşi olarak faaliyet göstermekle istinat edilen yapılarla ilgili dava Gümülcine (Komotini) Adliyesinde görüşüldü.

12 yasadışı çocuk kreşiyle ilgili olarak sanık sandalyesinde derneğin eski başkanı Ahmet Kara ve savcıyla birilikte polis arama yaptığında bu yapılarda çalışan veya görevli olan kişiler oturdu.

Perşembe günü görüşülen davada İskeçe (Xanthi), Gümülcine, Sarıyer (Arogi), Bıyıklıköy (Mistakas), Kozlardere (Linos), Eşekçili (Thamna), Yahyabeyli (Amaranda), Ambarköy (Pamforo) ve Karacaoğlan’da (Aratos) bulunan ve yasadışı çocuk kreşi olarak faaliyet gösterdikleri gerekçesiyle kapatılan yapılar ele alındı.

Hronos gazetesinde yer alan haberde “her ne kadar BTAYT bu yapıların çocuk kreşi olarak çalışmadığını savunsa da Makedonya-Trakya İdari Genel Sekreterliği ve İçişleri Bakanlığından gönderilen evraklar, Polis Karakollarına yapılan şikayetler ve savcılık müdahaleleri aksini kanıtladı” deniliyor.

Hatırlanacağı üzere Gümülcine Belediyesi ilgili yapılarda yaptığı inceleme sonrası izinsiz kreş oldukları gerekçesiyle bu yapılara kilit vurmuştu. Haberde, bu yapılardaki yetkililerin ilgili yapıların BTAYTD çatısı altında faaliyet gösterdiğini ifade etmesi nedeniyle eski başkan Ahmet Kara’nın sanık sandalyesine oturduğu belirtiliyor.

Davalıların bu alanların çocuk oyun alanları (pedotopos) olarak faaliyet gösterdiği ve bunun derneğin tüzüğünde öngörüldüğü yönünde savunma yaptıkları belirtiliyor.

Ancak bu yerlerde incelme yapan polislerin-tanıkların anlattığına göre ise bu yapılarda çalışanların ekseri çoğunluğunun kreş öğretmeni (vrefonipiokomos) diplomasına sahip olduğu ve bu yapıların hafta içi sabah saatlerinde çalıştığı, hafta sonları ve yaz aylarında çalışmadığı belirliyor. Ayrıca yapıların masa, sınıf ve çocuk resimleriyle kreşlerine benzer şekilde tasarlandığı kaydediliyor.

Mahkeme, dosyası görüşülen yapıların her biri için 400 euro para cezasına karar verirken, yapılardan birinin ise cezadan muaf tutulduğu kaydedildi. Ayrıca verilen cezanın temyiz edilebilen bir ceza olması talep edildi, ancak bu talep mahkeme tarafından kabul edilmedi.

İLGİLİ HABERLER

İskeçe’de ‘iki kreşin yasadışı faaliyet gösterdiği’ iddiasıyla suç duyurusu

İzinsiz kreş gerekçesiyle bir kapatma daha

Gümülcine Belediyesi: İzinsiz iki kreşi kapattık! BTAYTD: Kreş değil, şubede çeşitli faaliyetler!

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et