Miçotakis'ten Erdoğan'ın Ziyareti Öncesi Açıklama: 'Türkiye'nin samimi çaba gösterdiğine inanıyorum' - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis’ten Erdoğan’ın Ziyareti Öncesi Açıklama: ‘Türkiye’nin samimi çaba gösterdiğine inanıyorum’

SKAI radyosuna konuşan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile ilişkiler konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Miçotakis, Yunan adalarında askeri varlığı sürdürme kararlılıklarının ifade ederek, bu konuda egemenlik haklarından taviz verilmeyeceğini söyledi. Miçotakis, “Türk revizyonizmi” nedeniyle zor bir dönemden geçtiklerini ancak Türkiye’nin samimi çabalar gösterdiğine inandığını ifade etti.

Başbakan, Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) konusunun 7 Aralık’ta Yüksek Düzeyli Statejik İşbirliği Konseyi‘nde ele alınacağını ve görüş ayrılıklarının aşırı uçlara sürüklememesi gerektiğini söyledi. Yüksek Konsey toplantısının yapılacağını ve bu toplantının olumlu bir adım olacağına inancını dile getirdi. Miçotakis, Türkiye’nin geçirdiği dönüşümleri yakından takip ettiklerini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hamas ile ilgili yaptığı açıklamaları anladığını, ancak tamamen katılmadığını belirtti. İsrail’in tepkisinin de önemli olduğunu ve Gazze’deki insani krize dair endişelerini artırdığını söyleyen Miçotakis, insani koridorların açılması ve rehinelerin serbest bırakılması için çaba göstereceklerini ifade etti.

Miçotakis’in açıklamaları şöyle:

“Adalarda askeri varlık bulundurmak gibi egemenlik haklarından ve egemenlikten kaynaklanan haklardan vazgeçilmesini tartışmıyoruz. Türk revizyonizminin neden olduğu zor bir dönemi geride bırakmak için Türkiye’nin de samimi bir çaba gösterdiğine inanıyorum. MEB konusunu Aralık Konseyinde ele alacağız ancak görüş ayrılığına düşsek bile bu bizi aşırı uçlara götürmemelidir. Yüksek Konsey’i toplayacağız ve bunun olumlu yönde atılmış bir başka adım olacağına inanıyorum. Saf değilim, Türkiye’nin birçok Oidipus dönüşümünü gördüm. Erdoğan’ın Hamas hakkında söylediklerinin mantığını anlıyorum ama tamamen katılmıyorum. İsrail’in tepkisi de çok önemli ve Gazze’deki insani krizle ilgili artan endişelerimi dile getiriyorum ve daha fazla insani koridor, insani duraklama ve rehinelerin serbest bırakılması için rol oynamak için mücadele edeceğiz. Eğer faydalı olabilirsek, çünkü tüm taraflar nezdinde güvenilirliğimiz var, bunu yapmaya çalışacağız.”

Bilindiği üzere Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 7 Aralık’ta Yunanistan’a resmi bir ziyarette bulunacak ve Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi çerçevesinde Miçotakis ile bir araya gelecek. Erdoğan’ın Yunanistan ziyaretinin 8 Aralık Cuma günü Batı Trakya’ya yapılacak ziyareti de kapsaması bekleniyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...