Gümülcine’de çöp arabalarındaki GPS sistemi israfı önledi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’de çöp arabalarındaki GPS sistemi israfı önledi

Gümülcine’de çöp arabalarındaki GPS sistemi israfı önledi

Gümülcine (Komotini) Belediyesine ait 35 çöp arabasına pilot olarak takılan GPS sisteminin belediyenin hizmetlerine katkı sağladığı belirtiliyor.

Şimdi ise belediye yönetimi bir taraftan GPS sistemi ile ilgili yapılan anlaşmayı yenilemenin diğer taraftan ise belediyeye ait diğer araçlara da bu sistemi uygulamanın yollarını arıyor.

Çevre, Altyapı ve Şehir Planlamacılığından Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Levent İsmail sitemden oldukça memnun olduklarını dile getirirken, GPS sisteminin sadece israfı azaltmalarına yardımcı olmakla kalmayıp araçların en iyi güzergâhı seçmeleri ve çöplerin toplanması konusunda da kendilerine katkı sağladığını ifade etti.

Sistem çöp arabasının yola çıkma anından itibaren izlediği güzergâhı, kaç kez durduğunu, her duraksamada kaç dakika zaman harcadığını, aracın hızını kayıt ederken, ilgili program çerçevesinde ise her aracın her an nerede olduğu tespit edilebiliyor. Şimdilik bu sistem bütün çöp arabalarına ve elektrikçilerin kullandığı araçlara yerleştirilmiş durumda.

Sistem ayrıca bir aracın aşırı hız yapması durumunda, yakıtının çalınması durumunda da bildiri sunuyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et