Μεγάλο το ενδιαφέρον στη Γιορτή Σαρδέλας στο Φανάρι - Azınlıkça
Ειδήσεις

Μεγάλο το ενδιαφέρον στη Γιορτή Σαρδέλας στο Φανάρι

Μεγάλο το ενδιαφέρον στη Γιορτή Σαρδέλας στο Φανάρι

Σε μια από τις πιο επιτυχημένες διοργανώσεις των τελευταίων ετών, η γιορτή της σαρδέλας συγκέντρωσε το ενδιαφέρον από Ροδοπίτες αλλά και πολλούς ξένους τουρίστες, κυρίως Βούλγαρους, που διαμένουν στον οικισμό αυτή την εποχή.

Να επιστρατεύσουν τις θαλασσινές «εφεδρείες», με διάφορα είδη φρέσκων ψαριών, αναγκάστηκαν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Φαναρίου, μιας και η συμμετοχή στη γιορτή σαρδέλας την Παρασκευή 21 Ιουλίου, ήταν τόσο μεγάλη που τελείωσαν οι σαρδέλες!

Στην πολύ μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στάθηκε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αργυρώ Μπαλαμπάνη, η οποία τόνισε πως παρά το γεγονός ότι είχαν προμηθευτεί 90 κιλά σαρδέλα, αυτή καταναλώθηκε όλη, όμως δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια, μιας και «εδώ στο χωριό, πάντα κάτι υπάρχει».

Ο Σύλλογος διοργανώνει κάθε χρόνο την εκδήλωση αυτή, και έτσι πλέον ο κόσμος άρχισε να την πλησιάζει περισσότερο και ελπίζουν πως θα είναι παρόντες και για την εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουν στις 14 Αυγούστου, παραμονή της κοίμησης της Θεοτόκου, όταν και οι γυναίκες του οικισμού μαγειρεύουν το καθιερωμένο καλαμάρι με ρύζι.

Η γιορτή της σαρδέλας συνδιοργανώθηκε από την ΔΚΕΠΠΑΚ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι με θέα τη θάλασσα» και τη βραδιά πλαισίωσε με μουσική και τραγούδια το συγκρότημα «Ορφέας». – Παρατηρητής

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.