Yunanistan'da Pahalılık Yardımı Geliyor: 1 Milyon Vergi Mükellefine Noel Öncesi Destek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da Pahalılık Yardımı Geliyor: 1 Milyon Vergi Mükellefine Noel Öncesi Destek

Yunanistan hükümeti, pahalılıkla mücadelede hassas bir adım atarak bu yıl da yaklaşık 1 milyon vergi mükellefine pahalılık çeki adı altında özel yardım sağlayacak.

Tahmini okuma süresi 3 dakika

Pahalılık çeki adlı yardımda ödenek miktarının bu yıl 200-250 evro aralığında olacağı ve Noel tatilinden önce hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağı belirtiliyor.

16 Kasım Perşembe günü açıklanacak olan bütçe uygulama rakamları, ek mali alanın yaratıldığını gösterecek ve bu sayede savunmasız sosyal gruplara yönelik desteklerin önü açılacak. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve Ulusal Ekonomi Bakanı Kostis Hacidakis, toplumun ve özellikle destek ihtiyacı olan grupların faydalanması için mali imkanların tamamını kullanacaklarını vurguladılar.

Hükümet, Fitch’in 1 Aralık’taki değerlendirmesi öncesinde dahi, ek mali alanı “kilitlemeden” aceleci bir adım atmaktan kaçınıyor. Bu durum, Yunanistan’ın uluslararası imajını ve ekonomik istikrarını koruma çabasının bir parçası olarak görülüyor.

Pahalılık çekinin ödenek miktarının bu yıl 200-250 evro aralığında olacağı ve Noel tatilinden önce hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağı belirtiliyor. Resmi açıklamaların ay sonuna doğru yapılması bekleniyor. Geçen yıl bu özel ödenek miktarı 250 evro idi ve faydalanıcılar arasında yaklaşık 1 milyon emekli, engelli bireyler ve düşük gelirli aileler bulunmaktaydı.

Yunanistan hükümeti, Noel tatiline kadar yüz binlerce haneye 6 acil ve kalıcı yardım sağlayacak. Bunlar arasında Market Pass 2, Tarımsal Yakıt Desteği, Youth Pass, ısıtma yardımı, emeklilere bir defaya mahsus ödenek ve savunmasız haneler için artışlar yer alıyor.

Noel tatiline kadar yüz binlerce hane, 6 acil ve kalıcı yardımın ödenmesi yoluyla gelir yardımı alacak. Bunların neler olduğuna dair ayrıntılar şöyle:

  1. Market Pass 2: 8 Ocak 2024 tarihine kadar başvuran hak sahipleri 15 Ocak 2024 tarihine kadar yardımlarını alacaklar. Dijital kartların 29 Şubat 2024 tarihine kadar aktif kalacağını unutmayın. Eylül ayındaki hava olaylarından etkilenen bölgelerde ikamet edenlerin Kasım ve Aralık ayları için ek bir ödenek ve iki katı miktar alacağı unutulmamalıdır.
  2. Tarımsal Yakıt Desteği: Çiftçilere 2023 yılı için Özel Tüketim Vergisi iadesi yapılacaktır.
  3. Youth Pass: Youth Pass için başvurular başlamış olup, 18 ve 19 yaşlarındaki yaklaşık 200,000 genç hak sahibidir ve 10 Aralık’a kadar 150 Evro alacaklardır. Bu kalıcı bir tedbir olarak her sene tekrarlanacak ve yararlanıcıların kültür, turizm ve ulaşım sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelerde kullanabilecekleri dijital bir banka kartı şeklindedir.
  4. Isınma yardımı. 22 Aralık’a kadar, 100-1.000 Evro tutarındaki ısıtma ödeneğinin avans ödemesi yapılacaktır. 2022-2023 kış döneminde ısıtma ödeneğinden faydalananlara, bir önceki yıl ödenen toplam ödenek tutarı, ısıtma ödeneği avansı olarak ödenecektir.
  5. Emeklilere bir defaya mahsus ödenek: Kişisel farkı 10 Evro’dan fazla olan tüm fonlardan 750.000 emekli, emekliliğe esas kazanç miktarına bağlı olarak bir defaya mahsus 100 ila 200 Evro arasında bir ödenek alacaktır.
  6. Savunmasız haneler için artışlar: Korunmasız 225,000 hane için asgari garantili gelir miktarı yüzde 8 oranında ayarlanmıştır. Böylece şu anda aylık 200 Evro alanlar 216 Evro, 300 Evro alanlar 324 Evro ve 400 Evro alanlar 432 Evro alacaklar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...