Doğu Makedonya Trakya Hayvan Besicileri Gümülcine'de Protesto Eylemi Düzenleyecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Doğu Makedonya Trakya Hayvan Besicileri Gümülcine’de Protesto Eylemi Düzenleyecek

Doğu Makedonya Trakya Eyaleti‘ndeki 10 Hayvan Besicileri Derneği, bölgedeki tüm çiftçilere yönelik önemli bir çağrıda bulundu.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Hayvan besiciliği derneklerinin ortak açıklamasında, 13 Kasım Pazartesi günü saat 12:00’de Gümülcine‘deki Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanlığı binası önünde düzenlenecek olan protesto mitingine katılım çağrısı yaptılar. Hayvan besicileri “hayvanlarımızı birkaç saatliğine ahırlarda kapatacağız ancak kalıcı olarak değil” diyerek, endişelerini ve kararlı duruşlarını ifade ettiler.

“Gölge Tiyatro” Suçlamaları

Doğu Makedonya Trakya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlikleri, ödemeler konusunda yaşanan sıkıntılar nedeniyle Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı ile OPEKEPE yönetimini suçluyor. Kendilerinin “meşru kurumsal sorumluluklarını reddetmek için oynanan gölge tiyatrosunu” izlediklerini belirtiyorlar. Hayvan besicileri ayrıca, OPEKEPE’nin son iki yılda yaşadığı ödeme sorunlarını ve Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanlığı’nda sürekli değişen bakanların çalışma performanslarını eleştirdiler.

Çiftçi ve Üretici Hakları

Yerel seçimler öncesi Bakanlığın tutumunu “lakayt ve müdahaleci” olarak nitelendiren birlikler, Bakanlık’ı CAP 2023-2027 kapsamındaki ödemelerin doğruluğu ve herhangi bir aksaklığın hızla düzeltilip ödemeler konusundaki sıkıntı konusunda kamuoyunu bilgilendirmeye çağırıyor.

Otlakçıların Eşitsiz Dağılımı ve Sonuçları

Doğu Makedonya Trakya Hayvan Besicileri Dernekleri 2015 yılında meraların eşitsiz dağıtımının son sekiz yıl boyunca yerel çiftçilere milyonlarca evroluk zarar verdiğini belirtiyor. Yaşanan bu kayıpların, “on bin ile yüz bin evrolara varan bireysel yardım kaybına” neden olduğunu ve yerel siyasi aktörlerin bu konudaki ilgisizliğini ve beceriksizliğini eleştiriyorlar.

Çiftçilerin bu büyük çıkışı, yerel yönetimlerin dikkatini çekmeyi ve mevcut sorunlara acil çözümler üretilmesini amaçlıyor. İlgili tarafların yanıtları ve adımları ise henüz belirsizliğini koruyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Öğretmen ve Profesörlerden İş Bırakma Eylemi: Perşembe Yeni Eylemler Düzenlenecek

Yunanistan’da eğitim ve akademi camiası, özel üniversitelerin kurulmasına yönelik yasa tasarısına karşı çıkarken, 15 Şubat Perşembe günü için geniş çaplı bir miting planlıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis'ten Çiftçilere Yeni Destek Paketi: 5+1 Önlem

Yunanistan genelinde çiftçilerin eylemleri sürerken Başbakan Kiryakos Miçotakis tarım üreticilerinin tepkisini azlatmak amacıyla yeni önlemler içeren açıklamalarda bulundu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis Kabul Etti: Çiftçiler Büyük Ölçüde Haklılar

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, çiftçilerin protesto eylemlerine atıfta bulunarak üretim maliyetlerindeki artış konusunda haklı olduklarını kabul etti.
Devamını oku...