Gümülcine ve Fener'de Sel ve Ağaç Devrilmeleri Yaşandı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine ve Fener’de Sel ve Ağaç Devrilmeleri Yaşandı

Batı Trakya‘yı etkisi altına alan şiddetli hava koşulları, 4 Kasım Cumartesi gününü sorunlarla dolu bir güne dönüştürdü.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Sabahın erken saatlerinden itibaren baş gösteren olumsuz hava şartları, ilerleyen saatlere kadar başta İskeçe ili olmak üzere Rodop ilinde de hem Gümülcine‘de hem de çevre köylerde hasara yol açtı.

DEYA Gümülcine, cumartesi sabahı vatandaşları sel riskine karşı uyararak kuyuların etrafında önlem almalarını istedi. Şehir genelinde rögarlar, belediye ekipleri tarafından olası tıkanıklıklara karşı önceden temizlenmişti. Kötü hava koşulları altında birkaç mahallede su baskınları yaşanırken, geçmiş olaylara kıyasla daha az hasarla atlatıldığı ve büyük bir problem oluşmadığı bildirildi.

Gümülcine şehir merkezinde de ağaçların devrilmesi yaşanırken, en önemli hadiseler Platia, Panthrakikos bölgesi ve Sismanoglou Caddesi’nde kaydedildi. İtfaiye, Sivil Savunma ve belediye ekiplerinin hızlı müdahalesi olası daha büyük zararların önüne geçti.

Fener‘de ise muhtar Petros Karavetes’in çağrısı üzerine tekne ve bot sahipleri, selin verdiği zararı belirlemek üzere limana akın etti. Fanari limanında meydana gelen selin yanı sıra, çevre köylerde devrilen ağaçlar ve dayanıklılıkları sınırlı sütunların zarar görmesi gibi münferit sorunlar da yaşandı. Köylerde ve kasabalarda enkazlarla ilgili küçük çaplı olaylar kayıtlara geçti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Her Yerde’ Festivalinde Göz Doldurdu

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi, 17-18 Nisan tarihlerinde Yunanistan Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen 4. Çevrim İçi Öğrenci Matematik Festivali’ne katılarak, matematiğin günlük hayatta ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Milletvekili Burhan Baran'ın Dokunulmazlığı Kaldırıldı

İskeçe bağımsız milletvekili Burhan Baran’ın, Yunanistan Parlamentosu’nda yapılan oylama sonucu dokunulmazlığı kaldırıldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...