Saatler geri çekiliyor: Kış saati uygulaması başlıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Saatler geri çekiliyor: Kış saati uygulaması başlıyor

Yunanistan‘da Önümüzdeki Pazar Saatler Geri Alınacak: Yaz Saatinden Kış Saatine Geçiş Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Yunanistan’da, 29 Ekim 2023 Pazar günü saat 04.00’te saatler bir saat geri alınacak ve kış saati uygulamasına geçiş yapılacak.

Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Birliği Konseyi Direktifi’ne uygun olarak 29 Ekim’de yaz saati uygulamasının sona ereceği belirtildi. Bu nedenle saat ibreleri bir saat geri alınacak, yani sabah 04:00’ten 03:00’e çekilecek.

Elektronik Cihazlar Otomatik Olarak Güncellenecek

Cep telefonları ve çoğu elektronik cihaz saati otomatik olarak güncelleyebilecekken, mekanik saatlerin manuel olarak ayarlanması gerekecek.

Enerji Tasarrufu Açısından Önemi

Yaz saati uygulaması enerji tasarrufu sağlamak amacıyla yürürlüğe girmiştir. 7 ay boyunca güneşten faydalanarak toplamda 210 saat elektrik tasarrufu elde ediliyor. 1970’lerde petrol krizinin ardından Avrupa’da gün ışığından en iyi şekilde yararlanma ihtiyacı doğmuştu.

Yunanistan Örneği ve Tartışmalar

Yunanistan’da saat değişikliği ilk olarak 1932 yılında uygulanmıştı. Ancak, son yıllarda saat değişikliği biyolojik döngü bozukluklarına ve kardiyovasküler hastalıklar gibi olumsuz etkilere yol açtığı için tartışmalara neden oluyor.

Saat değişikliği, Avrupa genelinde 1996’dan bu yana standardize edilmiş bir uygulamadır. Ancak, enerji tasarrufu sağlayıp sağlamadığı ve sağlık üzerindeki etkileri hala tartışma konusudur.

29 Ekim Pazar günü saat 04:00’te yaşanacak olan bu değişiklikle birlikte, vatandaşların saat ayarlarını kontrol etmeleri önem arz ediyor.


”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...