Yunanistan'da Yardım Paralarının Banka Hesabı Yerine Sanal Karta Yatırılması Planlanıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da Yardım Paralarının Banka Hesabı Yerine Sanal Karta Yatırılması Planlanıyor

Yunanistan’da hükümet sosyal yardım paralarının nakit çekilmesini azaltmak için yeni bir uygulamayı hayata geçirmeyi planlıyor.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Yunanistan Parlamentosu’na sunulan mini sosyal sigorta yasa tasarısında yer alan bir hüküm, DYPA (düzenli işsizlik yardımı gibi) ve OPEKA (çocuk yardımı, doğum yardımı gibi) yardımlarının çoğunun, her bir yardım tutarının %50’sine kadar miktarının sanal banka kartına yatırılması ve kalan yarısının da nakit çekilebilmesi için banka hesabına yatırılması planlanıyor. Söz konusu projeden engelli yardımları ve kira yardımı şimdilik dışında tutuluyor.

Yasa tarasınına göre yardım parasının %50’lik kısmı için sanal kart kullanımına ayrıca teşvikler öngörülmektedir.

Hükümet bu şekilde kamu gelirleri yararına elektronik işlemlerin arttırılmasını amaçlıyor. Amaç, aynı zamanda vergi kaçakçılığıyla mücadele etmek için “ödenen yardım parasının gerçek amacı doğrultusunda” kullandırılmasını sağlamak olacak. 

Aslında, sanal kart kullanıcılarına belirli mal ve hizmetler için (çocuklar veya doğum için yapılan harcamalar gibi) ek avantajlar sağlanacak. Bazı durumlarda avantajların bir kısmı ise belirlenen yardım çerçevesinin dışında kullanılması yasaklanacak!

Uygulamada, çocuk parası yardımlarından doğum yardımlarına ve işsizlik yardımı desteğine kadar sosyal yardımların %50’si banka hesapları yerine ön ödemeli sanal kartlara yatırılacak. Bu sayede yaklaşık 2 milyon hak sahibi alışverişlerini ön ödemeli kartla yapmak zorunda kalacak.

Buna ek olarak, kart sahibi e-alışveriş, e-bankacılık ve diğer on-line hizmetler aracılığıyla soyut, elektronik olarak işlem yapacak, çoğu işlem ise POS’ta gerçekleştirilecek.

Yunan hükümeti, Ulusal Kurtarma Planı kapsamında, Kurtarma Fonu’ndan sağlanan finansmanla reformu yıl sonuna kadar tamamlamayı planlıyor.

Halihazırda dört sistemik banka ile Kamu Hizmeti İdaresi (DYPA) ve Sosyal Yardımlar ve Sosyal Dayanışma Örgütü (OPEKA) arasında görüşmeler devam ediyor. Bu görüşmelerin tamamlanmasının ardından projenin ilerletilmesi için ihale açılacak.

Bankaların yeni kartların özelliklerini ve dağıtımını üstlenmeleri gerekecek. Reformun uygulanmasının ilk yılında bankaların bu işbirliği için 10 milyon evro alacağı tahmin edilmektedir.

Yeni sistemin doğum, çocuk parası, koruyucu aile, konut, nafaka, işsizlik ve diğer yardımları içermesi hedefleniyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...