Yunanistan Ulusal Güvenli Konseyi Toplanıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Ulusal Güvenli Konseyi Toplanıyor

Yunanistan’da Ulusal Güvenlik Hükümet Konseyi, 12 Ekim Perşembe günü olağanüstü toplantı gerçekleştirecek. 

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Toplantıda  İsrail ve Gazze’deki savaşla ilgili olarak mevcut durum incelenecek ve Yunanistan için olası sonuçları değerlendirilecek. Başbakan Kiryakos Miçotakis başkanlığındaki Ulusal Güvenlik Konseyi yarın saat 12:00’de Maksimu Başbakanlık Konutu’nda toplanacak.

Yunan yetkililer “Bölgenin yeni gerçeklerine uyum sağlamalıyız, İsrail’e yakınlığımız var, dolayısıyla bu bizi etkiliyor” ifadelerini kullanıyor.

Toplantıda, Ortadoğu’daki gelişmeler ve Hamas-İsrai savaşı çerçevesindeki son durum ele alınacak.

Edinilen bilgilere göre toplantıda İsrail ve Gazze Şeridi’ndeki durum incelenerek Yunanistan ve daha geniş bölge için olası sonuçları değerlendirilecek ve Yunanistan’ın atması gereken olası adımların koordinasyonu gündeme gelecek.

Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros’un savaş cephesinde neler olduğu, İsraillilerin nasıl hareket ettiği, Hamas’ın yaptıkları ve buradan geniş bölgenin nasıl etkileneceğinin tartışılması bekleniyor. Yunan yetkililerin “Bölgedeki yeni gerçeklere uyum sağlamak zorundayız. İsrail’e yakınlığımız var, dolayısıyla bu bizi etkiliyor, kararlar almak ve gerekirse harekete geçmek zorundayız” dedikleri aktarılıyor.

Toplantıda Yunan sınırlarının yasadışı geçişe karşı önlem alınması da gündeme getirilmesi bekleniyor.  

Başbakanlık Konutu’nda gerçekleştirilecek toplantıya Yunanistan Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, Milli Savunma Bakanı Nikos Dendias, Vatandaşı Koruma Bakanı Yannis İkonomu ve Göç ve İltica Bakanı Dimitris Keridis katılacaklar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...