Yunanistan'da Batı Nil Virüsü: 20 Ölüm, 157 Vaka - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da Batı Nil Virüsü: 20 Ölüm, 157 Vaka

Batı Nil Virüsü Sivrisineklerden insanlara bulaşıyor.

Yunanistan‘da bu yılın başından 10 Ekim’e kadar olan süreçte Batı Nil virüsü enfeksiyonu vakaları artış gösterdi.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Örgütü (EODY) tarafından yapılan açıklamada, toplamda 157 yerli vaka teşhis edildiği ve araştırıldığı belirtildi.

Ciddi Belirtiler ve Ölümler

Bu vakaların 115’inde merkezi sinir sistemi belirtileri (MSS) gözlenmiş. Bu belirtiler ensefalit, menenjit ve/veya akut flas paralizi şeklinde olmuş. Diğer 42 vaka ise hafif ya da hiç MSS belirtisi göstermemiş. Ayrıca, 64 yaş üstü hastalarda, genellikle 81 yaş civarında olan, toplam 20 ölüm yaşanmış.

Son Hafta Durumu

EHRC (Avrupa Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi) verilerine göre, geçen hafta 5 yeni vaka teşhis edilmiş ve rapor edilmiştir. Ayrıca bir olası vaka daha laboratuvar testlerinin tamamlanmasını beklemekte ve bir ölüm kaydedilmiştir.

Coğrafi Dağılım

Batı Nil virüsü vakaları, Yunanistan’ın Karditsa, Larissa, Trikala, Imathia, Thessaloniki, Pella, Pieria, Kilkis, Serres, Halkidiki, Kavala, Drama, Rodop, İskeçe, Evros, Kastoria, Arta ve Ioannina gibi farklı bölgelerinde kaydedilmiştir.

Önlemler ve Uyarılar

Hastalığın kontrolü için uygun entegre sivrisinek kontrol programlarının zamanında uygulanması gerekmektedir. Ayrıca, sivrisineklere karşı kişisel korunma önlemlerinin alınması önemli. Bu bağlamda, hem sağlık çalışanlarının hem de yerel ve ulusal makamların sürekli teyakkuzda olması gerekmektedir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...