Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanlığı Seçimlerinde İkinci Tur Heyecanı: Hristos Metios ve Hristodulos Topsidis Yarışacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanlığı Seçimlerinde İkinci Tur Heyecanı: Hristos Metios ve Hristodulos Topsidis Yarışacak

Yunanistan’da 8 Ekim yerel seçimlerinde Doğu Makedonya Trakya Eyaleti seçimlerinin kazananı olmadı. Hristos Metios ile Hristodulos Topsidis ikinci turda yarışacaklar.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

15 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek olan Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanlığı seçimlerinin ikinci turunda, Hristos Metios ve Hristodulos Topsidis karşı karşıya gelecekler.

Yüzde 99,67 oranında açıklanan sandık sonuçlarına göre, ilk turda Metios yüzde 42,27 oranında oy alarak öne çıktı. Topsidis ise yüzde 35,33 oranında oy alarak ikinci sırayı elde etti.

Detaylar Açıklandı

Hristos Metios, eyalet genelinde toplamda 128.720 oy alarak yarışta öne geçti. İkinci sıradaki Hristodulos Topsidis ise 107.594 oy ile Metios’un en yakın rakibi oldu.

Diğer Adaylar ve Oy Oranları

PASOK’un desteklediği Damianos Kangelidis, yüzde 8,98 (27.335) oy oranıyla üçüncü sırada yer aldı. SYRIZA’nın desteklediği Stergios İliopulos yüzde 5,89 (17.938) oy oranıyla dördüncü, KKE’nin desteklediği Dionisios Kladis yüzde 5,74 (17.478) oy oranıyla beşinci, ve ANTARSYA’nın desteklediği Thedoros Perentidis yüzde 1,79 (5.459) oy oranıyla altıncı oldu.

İkinci Turda Ne Bekleniyor?

15 Ekim Pazar günü yapılacak olan ikinci tur seçimlerde, Metios ve Topsidis arasında büyük bir rekabetin yaşanması bekleniyor. İlk tur sonuçları her iki aday için de umut vaat ederken, hangi adayın seçileceği konusunda henüz kesin bir yargıya varılamıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Doğu Makedonya Trakya Eyalet Meclisi Yemin Töreni Gerçekleştirildi

Doğu Makedonya Trakya Eyalet Meclisi’ne seçilenler için düzenlenen yemin merasimi yeni Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis’in ve meclis üyelerinin katılımıyla coşkulu bir törenle gerçekleştirildi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Doğu Makedonya Trakya'nın Yeni Eyalet Başkanı ve Meclis Üyeleri Yemin Ediyor

Doğu Makedonya Trakya Eyalet yönetimi için önemli gün yaklaşıyor. Doğu Makedonya Trakya’nın Eyaleti’inin yeni başkanı ve eyalet meclis üyeleri için yemin töreni düzenlenecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Topsidis: 'Kimse Eyalet Başkan Yardımcılığı Görevinde 5 yıl Sabit Kalmayacak'

Doğu Makedonya Trakya Eyaleti’nin yeni Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis, eyalet yönetiminde kimsenin eyalet başkan yardımcılığı görevinde 5 yıl sabit kalmayacağını söyledi.
Devamını oku...