Gümülcine Belediyesi'nde 4 Aday Yarışıyor: İkinci Tur İhtimali Yüksek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediyesi’nde 4 Aday Yarışıyor: İkinci Tur İhtimali Yüksek

Yunanistan‘da 8 Ekim 2023’te düzenlenecek yerel seçimlerde Gümülcine Belediyesi için dört farklı listeyle sandığa gidiliyor.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Dört Liste, Dört Aday

Gümülcine Belediyesi için 8 Ekim yerel seçimlerinde, dört farklı listeyle gidilecek. Mevcut Belediye Başkanı Yannis Garanis liderliğindeki “Sivil Toplum Listesi”, Antonis Gravanis başkanlığındaki “Komotini Dinata”, Kostas Karaiskos başkanlığındaki “SPARTAKOS” ve Yannis Leventis başkanlığındaki “Halk Koalisyonu” listeleri, belediye yönetimi için kıyasıya bir rekabete sahne olacak.

İkinci Tur İhtimali Yüksek

Bir önceki yerel seçimlerde, Gümülcine Belediyesi için ilk turda kesin bir kazanan belirlenememiş ve seçimler ikinci tura kalmıştı. Bu yıl da dört güçlü adayın yarışacak olması, ilk turda bir kazananın çıkmayabileceği ihtimalini güçlendiriyor.

Vatandaşlar Kararını Veriyor

Gümülcine Belediyesi için yerel seçimler, belediye yönetimini belirleyecek önemli bir sürecin kapılarını aralıyor. Dört farklı liste ve iddialı adaylarla, 8 Ekim’de Gümülcine’de sandıklar açılacak ve vatandaşlar oylarını kullanarak yeni belediye başkanını belirleyecek.

Bu yarış, sadece Gümülcine‘nin değil, tüm Batı Trakya‘nın gözlerini üzerine çekiyor; çünkü burada alınacak sonuç, bölgesel politikalar ve yerel yönetim anlayışı için önemli ipuçları sunacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Her Yerde’ Festivalinde Göz Doldurdu

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi, 17-18 Nisan tarihlerinde Yunanistan Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen 4. Çevrim İçi Öğrenci Matematik Festivali’ne katılarak, matematiğin günlük hayatta ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Devamını oku...