Yunanistan'da Kışa Özel İndirimli Gece Elektrik Tarifesi 1 Kasım'da Başlıyor: İşte Detaylar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da Kışa Özel İndirimli Gece Elektrik Tarifesi 1 Kasım’da Başlıyor: İşte Detaylar

Yunanistan‘da kış aylarına özel olarak belirlenen indirimli gece elektrik tarifesi, 1 Kasım 2023’ten itibaren yürürlüğe girecek.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Tarife, 30 Nisan 2024’e kadar geçerli olacak. Yeni düzenleme ile beraber, farklı saat dilimlerinde indirimli elektrik kullanımı sağlanacak.

Tarife Detayları

Anakara ve enterkonnekte adaların şebekesine bağlı müşteriler için indirimli saatler 02:00-08:00 ve 15:00-17:00 arasında olacak. Anakara ve anakara ile birbirine bağlı olmayan adalardaki müşteriler için ise indirimli saatler 02:00-08:00 ve 15:30-17:30 arasında olacak.

Kısmi ve Sürekli Tarife Seçenekleri

Kısmi saat tarifesi, 24 saatte 8 saat olacak ve 02:00 – 08:00 ve 15:00 – 17:00 saatlerini kapsayacak. Yeni evsel tüketiciler için bu kısmi tarife zorunlu olacak.

Değişiklik Hakkı ve Kısıtlamalar

Mevcut sürekli tarife kullanıcıları, DEDDIE AE’nin ilgili ofisine beyan ederek kısmi tarife alabilecekler. Ancak, bu değişiklik sonrasında sürekli tarifeye geri dönemeyecekler.

Sürekli zaman tarifesi, yeni tüketiciler için artık geçerli olmayacak. Yalnızca zaman anahtarlarının faaliyette olduğu coğrafi bölgelerde sürekli zaman verilecek.

Kimler Etkilenecek?

Bu uygulamadan Batı Trakya’nın Dedeağaç, Dimetoka, Kumçiftliği, Gümülcine, Yassıköy ve İskeçe belediyelerindeki elektrik tüketicileri de faydalanabilir.

Halihazırda sürekli tarifeye sahip olan tüketiciler, bu tarifeyi kullanmaya devam edecekler. Yeni tüketiciler için ise kısmi tarife zorunlu olacak.

Yeni düzenleme, özellikle kış aylarında enerji maliyetlerini düşüren ve tüketicilere daha uygun seçenekler sunan bir adım olarak değerlendiriliyor. Ancak, tarife değişiklikleri hakkında detaylı bilgi almak ve uygun tarife planını seçmek için tüketicilerin DEDDIE AE’nin ilgili ofislerine başvurması gerekiyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Elektrik Faturalarındaki Yeni Düzenlemeler Hakkında Özgür Ferhat'tan Açıklama

Rodop Milletvekili Özgür Ferhat, elektrik faturalarındaki yeni ödeme paketleriyle ilgili vatandaşlar arasında oluşan kafa karışıklığını gidermek amacıyla önemli bir açıklamada bulundu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Elektrik Faturalarında Yeni Dönem: Elektrik Tarifeleri Yeniden şekilleniyor

Yunanistan’da elektrik tarifeleri 1 Aralık’tan itibaren yeniden şekilleniyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Elektrik Faturaları Endişesi: Yasa Tasarısı Meclis Komitesinde

Yunanistan’da Kalkınma ve Yatırım Bakanlığı’nın yürüttüğü elektrik fiyatlarıyla ilgili yeni düzenlemeler, Temsilciler Meclisi Üretim ve Ticaret Komitesi’nde masaya yatırıldı.
Devamını oku...