Evros Ticaret Odası, Av Yasağı Kararının Değiştirilmesini İstedi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Evros Ticaret Odası, Av Yasağı Kararının Değiştirilmesini İstedi

Evros Ticaret Odası Başkanı Hristodulos Topsidis, Bakanlık tarafından Evros’ta getirilen av yasağı kararının yeniden gözden geçirilmesini istedi.

Tahmini okuma süresi 1 dakika

Topsidis, yangından etkilenen bölgelerde av yasağının makul olduğunu kabul ederken, yasağın zarar görmemiş alanlarda kaldırılması gerektiğini belirtti.

Yerel Ekonomiye Etkisi

Başkan Topsidis, avcılığın Evros’un yerel ekonomisine ciddi katkılar sağladığına vurgu yaparak, “Avcılık, ilgili ürünlerin satıldığı dükkanlardan turistik konaklamalara kadar birçok alanda etki göstermektedir,” dedi. Topsidis, bu nedenle yasağın sadece yangından etkilenen bölgelerle sınırlı kalması gerektiğini savunuyor.

Yasağın Gözden Geçirilmesi Çağrısı

Topsidis’in mektubunda, “Yasağın zarar görmemiş bölgeler için de geçerli olmaması gerektiğini düşünüyoruz,” ifadeleri yer alıyor. Bu kapsamda, yasağın yangından etkilenmeyen bölgelerde kaldırılması için sorumlu Bakana resmi bir talepte bulunuldu.

Yangından etkilenen bölgelerde av yasağı getirilmesinin arkasındaki nedenlerin anlaşılır olduğunu, ancak aynı durumun zarar görmemiş bölgeler için geçerli olmaması gerektiğini belirten Evros Ticaret Odası, kararın gözden geçirilmesi için yetkilileri harekete geçmeye çağırdı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Çiftçilerinden Kipi Sınır Kapısı'nda 4 Saatlik Barikat

Batı Trakya’nın Evros ilçesinde çiftçiler, Yunanistan genelindeki protesto hareketine güçlü bir katılım göstererek, Türkiye ile Yunanistan arasındaki geçiş noktalarından Kipi Sınır Kapısı’nı dört saat süreyle trafiğe kapatma kararı aldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Evros Çiftçileri Kipi Gümrük Kapısını Kapattı

Batı Trakya’nın Evros bölgesindeki çiftçiler, sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan Kipi Gümrük Kapısı’nı sembolik bir eylemle 3 saat boyunca kapattılar.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Rüzgar Türbinlerine Çarparak Can Veren Kuşların Sayısı 500'ü Geçti

Batı Trakya’da, Evros ve Rodop bölgelerindeki rüzgar türbinleri, ekosistem üzerinde önemli bir etki yaratıyor. Yapılan araştırmalar, bu türbinlerin kuş ve yarasalar için ciddi bir tehdit oluşturduğunu ortaya koyuyor.
Devamını oku...