Yargıtay: Güvenliksiz Bir Alanda Park Edilen Arabanın Hırsızlığı İçin Tazminat Ödenmez - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yargıtay: Güvenliksiz Bir Alanda Park Edilen Arabanın Hırsızlığı İçin Tazminat Ödenmez

Yargıtay‘ın, araç sahiplerini güvenli olmayan bir alana araç park etmeleri durumunda “ağır kusurlu” olarak nitelendiren dönüm noktası bir kararıyla, Yunanistan’da sigorta şirketleri lehine yeni bir dönem başladı.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Bu kritik karar, özellikle güvenli bir yerde park edilmemiş bir aracın hırsızlık riskine karşı sigorta şirketlerinin yasal olarak tazminat ödemek zorunda olmayacağını belirtiyor. Örneğin, park edilen yerde aydınlatma, güvenlik kamerası ya da alarm sistemi yoksa ve bölgede sık araç ya da insan hareketi gözlenmiyorsa, araç sahibi “ağır kusurlu” sayılacaktır.

Karara konu olan olayda, işadamının lüks BMW M3 coupe marka aracı, 90.000 Euro’ya çeşitli risklere karşı sigortalatılmıştı. Ancak aracını, herhangi bir güvenlik önlemi olmayan, ışıksız ve izole bir alana park ettiği için hırsızlık yaşandı. Sigorta şirketi, bu durumu araç sahibinin ağır ihmali olarak nitelendirdi ve tazminat talebini reddetti.

Yargıtay, “Aracın bu koşullarda park edilmesinin çalınmasına neden olabileceğini öngöremeyen araç sahibinin ağır ihmali olduğu” sonucuna vardı. Yargıçlar, bu tür koşulların, hırsızlık yapmayı kolaylaştırdığını ve hırsızların yakalanma riski olmadan kaçmalarını sağladığını belirtti.

Sonuç olarak, işadamı, aracının çalınması nedeniyle tazminat alamayacak. Bu, araç sigortası yaptırmak isteyen sahipleri ve sigorta şirketleri arasındaki ilişkileri önemli ölçüde etkileyebilecek bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Yargıtay’ın bu kararı, özellikle araç sahiplerini daha dikkatli olmaya ve güvenlik önlemlerini artırmaya teşvik etmekte.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...