Yeni taftotitalar ne zaman verilecek? - Azınlıkça
Yaşam

Yeni taftotitalar ne zaman verilecek?

Yeni taftotitalar ne zaman verilecek?

Yunanistan’da yeni kimlikler (taftota) için teknik standartların belirlendiği kaydedilirken, Vatandaşı Koruma Bakanlığı’nın kimlik basımı için ihale açmasının an meselesi olduğu belirtiliyor.

350 milyon bütçeli proje yeni “taftota”lar dışında ihaleyi kazanacak firmaya pasaportların basımının da verilmesini öngörüyor. Halihazırda Yunanistan için pasaport basımını yapan şirket ile bakanlığın yaptığı anlaşma 2019 yılı Nisan ayında sona ereceği için, Vatandaşı Koruma Bakanlığı kimlik ve pasaportlar için “paket” sözleşme istiyor.

Nisan ayı sonlarına doğru Resmi Gazete’de yayımlanan ortak bakanlık karına göre yeni kimliklerin basımına 2019 yılı başlarında başlanacak.

Azınlıkça’nın aktardığına göre yeni biyometrik “taftota”ların ön cephesinde kimlik sahibinin kimlik numarası, cinsiyeti, adı ve soyadı, doğum tarihi ve uyruğu yazılacak. Azınlıkça’nın aktardığına göre ayrıca fotoğraf ve imza da yer alacak. Arka kısmında ise baba ve anne adının yanı sıra doğum yeri, kan grubu, sosyal sigorta numarası (AMKA) ve parmak izi bulunacak.

Eski kimlikler yenileriyle değiştirilmeye başladığı tarihten 5 yıl içerisinde herkes kimliklerini yenilemek zorunda olacak ve yeni kimlik için 10 euro harç ödenecek. 12 yaşı dolduran vatandaşların çıkarabileceği yeni kimliklerin 15 yıl geçerli olacağı kaydedildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et