Kos açıklarında 6,4 şiddetinde deprem. İki ölü var - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kos açıklarında 6,4 şiddetinde deprem. İki ölü var

Kos açıklarında 6,4 şiddetinde deprem. İki ölü var

21 Temmuz Cuma günü 01.30’dan sonra Yunanistan’ın Kos adası açıklarında meydana gelen iki şiddetli deprem sonrası iki kişi hayatını kaybetti.

6,4 şiddetinde (bazı ölçümlere göre 6,7) meydana gelen şiddetli depremin ardından 5,1 şiddetinde artçı bir deprem de yaşandı. Deprem On İki Adaların taamında ve Bodrum başta olmak üzere Türkiye sahillerinde de hissedildi.

{gallery}stories/2017-haberler/2017-07-15/kos-deprem{/gallery}

Atina Haber Ajansı Kos adasındaki bir barın çökmesi sonrası iki kişinin yaşamını yitirdiğini yazarken, depremde birçok kişinin yaralandığı, büyük maddi hasarın meydana geldiği öğrenildi. Yaşanan elektrik sorunları yavaş yavaş onarılmaya başlarken, vatandaşlar itfaiyenin de yardımıyla yıkılan yapıların altında mahsur kalanların olup olmadığını arıyor.

Güney Ege Eyalet Başkanı Yorgos Hatzimarku hayatını kaybedenlerin 39 yaşındaki bir Türk vatandaşı ile 27 yaşındaki bir İsveç vatandaşı olduğunu açıkladı.

Yapılardaki zaraların özellikle Kos’un eski şehir kesiminde olduğu kaydedilirken, Agios Nikolatos kilisesin zarar gördüğü ve Defterdar Hacı İbrahim Camii’nin minaresinin de depremde yıkıldığı kaydedildi.

 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et