Φονικός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Κω! Δύο νεκροί - Azınlıkça
Ειδήσεις

Φονικός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Κω! Δύο νεκροί

Φονικός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Κω! Δύο νεκροί

Δύο νεκροί, αρκετοί τραυματίες και σοβαρές υλικές ζημιές είναι ο τραγικός απολογισμός δύο ισχυρών σεισμών 6,4 και 5,1 βαθμών που χτύπησαν τα ξημερώματα την Κω.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρο το σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων και τις τουρκικές ακτές. Τις πληροφορίες για τους δύο νεκρούς επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης.

{gallery}stories/2017-haberler/2017-07-15/kos-deprem{/gallery}

Όπως αναφέρει μάλιστα το ΑΠΕ, οι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση στέγης σε μπαρ. Από τον μεγάλο σεισμό υπάρχουν και αρκετοί τραυματίες, προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές, ενώ Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ και πολίτες ψάχνουν στα συντρίμμια για εγκλωβισμένους και τραυματίες, ενώ τα προβλήματα ηλεκτροδότησης αρχίζουν να αποκαθίστανται.

Οπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκου, τα δύο θύματα ήταν νεαρής ηλικίας. Πρόκειται για έναν 39χρονο Τούρκο και έναν 27χρονο Σουηδό.

Οι σημαντικότερες καταστροφές έχουν αναφερθεί στην περιοχή της παλιάς πόλης. Ανάμεσα στις πολλές ζημιές είναι το ιερό του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Νικολάτου καθώς και ο μιναρές στην Κω. – iefimerida.gr

 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.