Volos'ta ‘ot’lanan koyunlar kafayı buldu - Video - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Volos’ta ‘ot’lanan koyunlar kafayı buldu – Video

Yunanistan’ın sel felaketiyle harap olan Volos bölgesinde buldukları tıbbi amaçla üretilen 300 kilo “yeşilliği” yiyen koyunlar ‘kafayı buldu.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Volos’un Almyros bölgesindeki bir seraya sıra dışı misafirler geldi. Sel nedeniyle dağılan sera bölgesine giren koyunlar yaklaşık 300 kilo tıbbı amaçla üretilen kenvri yedi. Seranın sahibi Yannis Burounis, yaşadığı tuhaf olayı “Koyunlar keçilerden daha yükseğe zıplıyor, bu inanılmaz,” diye yorumladı.

Çiftçinin ifadesine göre, bu hayvanlar genellikle keçilerden daha alçak zıplarlar, ancak kenvir tüketiminden sonra durum tamamen değişti. Burounis “Orta Doğu Avrupa’nın en büyük sera kenvir bitkisi üsreticidiyiz. Üretimimizin yüzde 80’ini sel felaketinde kaybettik. Sera içerisinde otlayan koyun ve keçileri gördüğümüzde şaşırdık,” dedi.

“Doğal Yeşillik” Bulan Koyunlar

Burounis, “Diğer tüm yiyecekleri selde yok olduğu için zavallı havyanlar ancak bizim seramıza girip ‘yeşillik’ bulmuşlar” yorumunda bulundu.

Kovalamak Kolay Olmadı

Çiftçi, yaşanan tuhaf olayın ardından koyunları üründen nasıl kovacakları konusunda oldukça zorlandıklarını belirtti. “Koyunlar keçilerden daha yükseğe zıpladı, normalde bu asla olmazdı. Yaklaşık 300 kilo ‘ot’landıkları için tabii bu mantıklı” dedi.

Sel felaketinin getirdiği zor şartlar gündemde, ancak şu anda herkesin dikkati, yerçekimini yenen bu koyunlarda!

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...