Batı Trakya’da koyun çiçeği uyarısı! - Azınlıkça
Uncategorized

Batı Trakya’da koyun çiçeği uyarısı!

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Από 1-1-2017, πανελλαδικά και σε όλους τους δήμους αρχίζει η κατάθεση των αιτήσεων για τo Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Batı Trakya’da koyun çiçeği uyarısı!

Doğu Makedonya – Trakya Veterinerlik Dairesi Lesvos (Midilli) adasında görülen koyun çiçeği vakası sonrası hayvan besicilerini uyardı.

9 Aralık 2016 tarihinde adasında koyun çiçeği vakasının doğrulanması sonrası, Lesvos adasından hayvan alan veya satan hayvan besicilerine şu uyarılar yapıldı:

1. Lesvos adasında herhangi bir sebepten dolayı Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti’ne canlı hayvan ve hayvan yemi nakliyatı yasaktır

2. Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti’nden Lesvos adasına canlı hayvan ve hayvan yemi nakliyatı ve adadaki hayvan tesislerini ziyaret etmek yasaktır.

Bunun dışında ise şu hatırlatma ve tavsiyeler yapıldı:

1. Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti’ndeki hayvan çiftliklerine koyun çiçeği virüsünü taşıma potansiyeli bulunan ve çiftliklerle alakası olmayan şahıs, madde, araç ve arabaların girmesi yasaklanmıştır.

2. Eğer Midilli’den son iki ay içerisinde hayvan satın almış veya satmış olan hayvan besicileri varsa, Veterinerlik Dairelerini derhal bilgilendirmeleri gerekir. Yetkililer ilgili çiftlikleri en azından 21 gün boyunca takip edecektir.

3. Hayvan besicilerinin çiftliklerini korumak amacıyla bütün biyogüvenlik (girişte dezenfeksiyon, temizlik v.s.) önlemleri alması ve veterinerlik daireleri ile işbirliğine gitmesi ve zamanında bilgilendirmesi gerekir.

Bu önlemlerin, Azınlıkça’daki habere göre koyun çiçeğiyle mücadele kapsamında hayata konulan acil önlem planı çerçevesinde alındığı kaydedildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et