Teselya ölü hayvan mezarlığına döndü: Telef olan hayvan sayısı ürkütücü - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Teselya ölü hayvan mezarlığına döndü: Telef olan hayvan sayısı ürkütücü

ağılda koyun sürüsü

Yunanistan’da sel suları çekildikçe, Teselya sakinleri felaketten kurtulamayan daha fazla hayvan leşiyle karşı karşıya kalıyor. Ölen hayvan rakamları ürkütücü…

Tahmini okuma süresi 3 dakika

Yunanistan’da Daniel kötü hava koşulları ve sel felaketinin başlamasının üzerinden bir haftadan fazla bir süre geçmesine rağmen, Teselya ovasındaki köylerin sakinleri, çamurlu sulardan çıkan ölü hayvanlarla karşı karşıya kalmaya devam ediyor. Bölge sakinleri, yetkili makamların kendilerinden hayvanları kendi başlarına almalarını istediklerinden şikayet ediyor.

Yunanistan Kırsal Kalkınma Bakanlığı’nın resmi rakamlarına göre, Perşembe günü (14/9) öğle saatlerine kadar 27 bin 736 ölü koyun ve keçi, 10 bin 103 domuz, 44 sığır ve 25 bin 400 kümes hayvanı toplanmış ve düzenli depolama ya da yakma yoluyla itlaf ediliyo. 

Ancak, Tarım Tazminatları Kurumu ELGA verilerine göre, aynı dönem için aşağıdaki hayvan kayıpları beyan edilmiş durumda:

  • 61 bin 786 koyun ve keçi
  • 19 bin 355 domuz
  • 5 bin 306 sığır
  • 123 bin 810 kümes hayvanı

Sel felaketinin ardından sular çekildikçe, bölge sakinleri boğulmaktan kurtulamayan daha fazla hayvan leşiyle karşı karşıya kalıyor.

Hayvan yetiştiricileri, yetkili makamların kendilerinden, sağlıklarını korumak için eldiven ve üniforma bile sağlamadan ölü hayvanları çiftliklerinden kendi başlarına almalarını istediklerinden şikayet etmekte.

Kardiça’dan bir çiftçi, “Tüm hayvanları kendimiz dışarı çıkarıyoruz. Bütün kurumlar topu birbirine atıyor. Ayrıca ölü hayvanlarla birlikte olduğumuz için hayvanlardan daha fazla kokuyoruz. Ne yazık ki bize hiçbir şey göndermediler, ne üniforma ne de başka bir şey.” diyor.

Hayvancılık Derneği Başkanı Palamas’ın belirttiğine görei, bölge sakinlerinde şimdiden ciddi sağlık sorunları ortaya çıkmış durumda.

Yunanistan Kırsal Kalkınma Bakanı Lefteris Avgenakis daha önce yaptığı açıklamada, ölü hayvanların kaldırılması çalışmalarına Silahlı Kuvvetler mensuplarının da katkıda bulunduğunu söylemiş ve ardından “halk sağlığıyla ilgili meseleleri ele almak hepimizin sorumluluğudur ve her birimizin sorumluluklarının dar çerçevesiyle sınırlandırılamaz” demişti.

Bakana göre aynı zamanda birçok hayvan çiftliğine ulaşmakta güçlük çekilmekte ve bu da ölü hayvanların toplanması ve yönetiminde sorunlara yol açmaktadır.

Bölge sakinleri, yetkili makamların daha fazla çaba göstermesini ve ölü hayvanları toplamak için gerekli ekipmanı ve desteği sağlamasını talep ediyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...