Yunanistan’da 119 Batı Nil Virüsü vakası 15 ölüm - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da 119 Batı Nil Virüsü vakası 15 ölüm

Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu EODY‘nin haftalık epidemiyolojik raporuna göre, ülkedeki Batı Nil Virüsü vaka sayısı artarak 115’e ve ölüm sayısı da 15’e ulaştı.

Özellikle, 119 yerli Batı Nil virüsü enfeksiyonu vakasının 93’ünde merkezi sinir sistemi (MSS, ensefalit ve/veya menenjit ve/veya akut flask paralizi) belirtileri görülürken 26 vakada hafif MSS belirtileri görüldü.

Son bir hafta içinde 19 yeni vaka teşhis edilirken viral enfeksiyon ve MSS bulguları olan 64 yaş üstü hastalarda toplamda 15 ölüm vakasına ulaşıldı.

Batı Nil virüsü enfeksiyonu vakaları Kardiça, Larissa, Trikala, İmathia, Selanik, Pella, Pieria, Kılkış, Serez, Halkidiki, Kavala, Drama, İskeçe, Rodop, Kastoria ve Arta eyaletlerindeki yerleşim yerlerinde görüldü.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Milletvekili Burhan Baran'ın Dokunulmazlığı Kaldırıldı

İskeçe bağımsız milletvekili Burhan Baran’ın, Yunanistan Parlamentosu’nda yapılan oylama sonucu dokunulmazlığı kaldırıldı.
Devamını oku...