Yunanistan'da 26 yıl sonra yeni TAXISNET geliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da 26 yıl sonra yeni TAXISNET geliyor

Yunanistan’da 26 yıllık faaliyetinin ardından TAXIS sistemi, vergi kaçakçılığıyla mücadele etmek ve vatandaşların vergiye uyumunu arttırmak amacıyla yenileniyor. 

Yeni TAXISNET‘in ana eylemleri arasında her vergi mükellefi için dijital bir dosya oluşturularak vergi mükelleflerinin gelir ve varlık profilinin tam olarak kaydedilmesi, denetim araçlarının yükseltilmesi ve güçlendirilmesi, veri ve bilgilerin genişletilmesi ve kullanılması, vergi uyumunun izlenmesi, vergi mükellefleri için daha iyi bilgi ve elektronik hizmetlerin genişletilmesi yer alıyor.

Toplam 131.589 milyon evro değerindeki proje, Bağımsız Kamu Gelir Kurumu AADE‘nin 21/9/2023 tarihine kadar yeni sözleşme taslağını görüşe açarak uluslararası ihale prosedürlerini başlatması bekleniyor.

Duyuruya göre, hem elektronik hem de elektronik olmayan hizmetler tamamen dijitalleştirilecek ve vergi mükellefinin fiziksel varlığı olmaksızın çeşitli e-hizmet araçları aracılığıyla “öncelikle dijital olarak” sunulacak ve vatandaşlara durumlarının ve işlemlerinin ilerleyişi hakkında yönetim ve bilgi sağlanacak. Şu anda yerel vergi dairelerinin arşivlerinde kağıt ortamında bulunan evrakların da dijitalleştirilmiş vergi mükellefi dosyasına aktarılacak.

İş ve ticareti kolaylaştırmak ve vergi uyumunu artırmak için e-fatura, yazar kasa, bankalar gibi üçüncü taraf sistemlerle ara bağlantı ve birlikte çalışabilirlik geliştirilecek.

Coğrafi ayrım ortadan kaldırılarak vergi mükelleflerine hizmette esneklik sağlanacak ve yeniden yapılanma yoluyla vergi fonksiyonları, özellikle muhasebe ve alacak tahsilatı olmak üzere, çalışan düzeyinde iş atamaları ve vakaların uçtan uca gözetimi ile süreç akış yönetimi dahil olmak üzere bütünüyle merkezileştirilecek.

Risk sınıflandırması ve vaka değerlendirme yöntemlerinin yanı sıra vergi ihlallerine ilişkin şikayetlerin alınmasına yönelik mekanizmalar kullanılacak ve yerinde kontroller yeni altyapı ile desteklenecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...