İnsanlık bitmiş: Yunanistan'da felaket bölgesinde açgözlüler 6 evro'ya su satıyorlar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İnsanlık bitmiş: Yunanistan’da felaket bölgesinde açgözlüler 6 evro’ya su satıyorlar

Yunanistan‘ın sel felaketi yaşanan bölgelerinde su sıkıntısı sürerken insanlıktan nasibini alamamış soyguncular 6’lı paket su şişesini 6 evro’dan satıyor.

Volos’taki akıl almaz ‘açgözlülük ve haksız kazanç’ olaylarından sonra sıra, benzer şikayetlerin olduğu Larissa’ya geldi.

Yerel yöneticiler gıda ve su çağrısında bulunurken, Yunanistan‘ın dört bir yanından binlerce vatandaş ya felaket bölgelerinde bulunarak ya da su, gıda ve temel ihtiyaç malzemeleri göndererek ellerinden gelen yardımı yapıyor. Bazıları kent sakinlerinde susuzluk belirtilerinden bahsederken, şikayetlere göre Tesalya kentindeki bazı dükkanlarda altı paket su 6 evroya ulaşıyor.

Tedirgin insanlar su almak için süpermarketlere koşarken, raflar boşalıyor ve bazı dolandırıcılar bunu acıya ve insan ihtiyacına basarak biraz daha fazla para kazanmak için bir fırsat olarak görüyor.

Özellikle Larissa’da yaşayan bir vatandaş, Daniel‘in kötü hava koşullarından sonra bölgede su satışıyla ilgili soygunculuk olaylarından şikayet etti ve altı paket şişe suyun 6 evroya satıldığını söyledi.

“Süpermarketlere gittik ve bir damla su yok, insanlar orada kavga ediyor. Mini marketlerde bulmaya gittik, normalde 1.80-2.00-2.50 evro olan altı, altı evro’ya satıyorlardı”

“Bu çok çirkin. Su İdaresi muhtemelen şebekesini korumak için suyu kesti,” diyen Lefteris, SKAI’ye sadece ilk adını verdi.

“Bana sesimi duyurmak için bir platform sağladığınız için teşekkür ederim, bu gerçekten kabul edilemez ve çirkin bir durum. DEYAL Su İdaresi çeşmelerde suyu kesti, süpermarketlere gittik ve bir damla suları yok, insanlar orada tartışıyor. Mini marketlere gittik, normalde 1.80-2.00-2.50 evro olan 6 evroya satıyorlardı. İnsanlar bağırıp çağırmaya başladı ve beş evroya düşürdüler. Bu kabul edilemez,” dedi.

“Gidip markalı şikayetlerde bulunacak bir Bakanlık var mı? Bir savcı var mı? Bedava verilmesi gereken insanın acısına kabul edilemez, ben size söylemiyorum, 2.50 evro versinler. Üç mü?” diye vurguladı.

“Ne kadar stokları var? 30 tane mi, 40 tane mi, 50 tane mi altılıkları var? Oradan mı zengin olacaklar? Birileri gelsin ve suyu maliyetine, makul bir fiyata satsın. Süpermarketler bomboş. Müşterilerine, komşularına o fiyattan satıyorlardı, yarın görecekler, bu kabul edilemez”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...