İnsanlık ölmedi! Yolda kaybettiği 50 bin euro’sunu geri getirdiler - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İnsanlık ölmedi! Yolda kaybettiği 50 bin euro’sunu geri getirdiler

İnsanlık ölmedi! Yolda kaybettiği 50 bin euro’sunu geri getirdiler

Yunanistan’ın mali krizle boğuştuğu ve vatandaşların maddi sıkıntılar yaşadığı bu yıllarda insanlık ölmemiş dedirten hareketler de yaşanıyor.

Böyle bir olay acil müdahale ekibi EKAB’da kurtarıcı olarak görev yapan 47 yaşındaki Grigoris Epitropakis’in başından geçerken, Giritli vatandaş bu olayı uzun süre unutmayacağa benziyor.

Epitropakis bundan kısa bir süre önce bankaya yatırmak üzere bir zarfa 50.000 euro para koymuş. Naylon poşetlerle sarılı zarfı diğer kişisel eşyalarının da yer aldığı çantaya koyan EKAB çalışanı diğer işlerini tamamlayamadığı için bankalar kapanmadan parayı yatırmayı başaramamış.

Motosikletiyle köyüne dönen 47 yaşındaki vatandaş, eve vardığında paralarının yer aldığı çantayı düşürdüğünü fark etmiş. Yola geri dönüp para dolu çantasını aramaya koyulmuş. Tam o sırada aklına çantasının içinde iki cep telefonu olduğu aklına gelmiş. Telefonlardan birini defalarca arayan Epitropakis’in çabaları sonuç vermiş ve bir anda telefonun diğer ucunda bir ses duymuş. 43 yaşındaki Aris Daskalakis adlı çiftçi ve aynı zamanda 47 yaşındaki EKAB çalışanının köylüsü para dolu çantayı bulmuş ve evine almış.

Grigoris Epitropakis olayı ekriti.gr sitesine anlatırken “Paramı bulacağımdan emindim. İçimden bir ses paranın bana iade edileceğini söylüyordu” diyor.

Paraları bulan Daskalakis ise hiçbir karşılık talep etmemiş ve köylüsüne “Görevimi yaptığım için para istemiyorum” demeyi yeğlemiş.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et