Yunanistan'da Kötü Hava: 77 İtfaiye Ekibi Güney Pelion ve Volos'da İş Başında - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kötü Hava Dalgası: Yunanistan’da En Az Üç Kişi Kayıp, Bir Ölü – Volos Hayalet Şehir

Yunanistan‘ı şimdi de sağanak yağmur ve seller vurdu. ‘Daniel’ adını taşıyan şiddetli hava koşulları, Magnesia bölgesinde en az üç kişinin kaybolmasına ve bir çiftçinin ölümüne neden oldu.

Yunanistan‘da Güney Pelion ve Volos bölgelerinde yaşanan kötü hava, yerel halkı derinden etkiledi.

Salı günü saat 23:00’e kadar, Avusturyalı bir çift Magnesia’da kayıp olarak bildirildi. Ancak, daha sonra her ikisi de bulundu ve sağlık durumları iyi olduğu açıklandı.

Ancak, öğleden bu yana Volos şehrinde kaybolan bir kişi hala bulunamadı. Ayrıca, güney Pelion bölgesinde muhtemelen iki kişi olmak üzere daha fazla kayıp olduğu teyit edilmemiş bilgiler arasında yer alıyor.

Yerel itfaiye sözcüsü Yannis Artopios, bu durumun henüz resmi makamlarca teyit edilmediğini, ancak Magnesia genelinde sokağa çıkma yasağının hala geçerli olduğunu belirtti. Artopios, toplam 77 itfaiye ekibinin olumsuz koşullar altında çalıştığını ve etkilenen bölgelerde kapsamlı arama ve kurtarma operasyonlarının sürdüğünü vurguladı.

Öğle saatlerinde, Volos şehrindeki Agia Aikaterini deresinde aracı sürüklenen bir sürücünün cansız bedenine ulaşıldı. Sürücü, hayvanlarını beslemeye gitmek üzere aracından ayrıldığı sırada heyelandan düşen bir duvar tarafından ezildiği tahmin ediliyor.

Magnesia bölgesindeki sokağa çıkma yasağına ilişkin olarak Salı akşamı erken saatlerde Sivil Savunma Genel Sekreterliği tarafından yeni bir “112” mesajı gönderildi ve bu mesajda sokağa çıkma yasağının il genelinde uzatıldığı duyuruldu.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...