Susurköy ve Narlıköy’de  yanan mülklerle ilgili zarar tespit çalışmaları sürüyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Susurköy ve Narlıköy’de  yanan mülklerle ilgili zarar tespit çalışmaları sürüyor

Yangınlar nedeniyle Susurköy ve Narlıköy‘de mülkleri zarar gören vatandaşların zarar tespit çalışmalarına devam ediliyor. 

Alevlerin sardığı mülkler, geniş yanmış orman alanları ve çok sayıda ölü hayvanla birlikte, Yunanistan’ı vuran yıkıcı yangınlarda zarar görenlerin kayıtları sürüyor. Batı Trakya‘nın Rodop ilinde felaketlerin ana odağı, alevlerin kuşattığı ve evleri yaktığı Susurköy (Sostis) ve daha az ölçüde Narlıköy (Polianthos) oldu.

Evros’un yangın cephelerindeki büyük mücadele verilirken hava araçları eski Susurköy belediyesine bağlı köylerin önüne ulaşmakta gecikmiş, kara itfaiye güçleri, sivil savunma ve makineleriyle yardım eden çiftçiler de dahil olmak üzere onlarca gönüllünün çabalarına rağmen Susurköy ve Narlıköy’de trajik sonuçlar ortaya çıkmıştı.

Rodop’ta büyük çoğunluğu Susurköy’de ve ikincil olarak Narlıköy’de olmak üzere yaklaşık 30 ev alevlerden etkilendi ve zarar gördü. Bununla birlikte, büyük çoğunluğu Susurköy’de olmak üzere yangından etkilenen evlerin toplamda 5-10’dan azının oturulamaz olduğu, yani tamamen yıkıldığı hesaplanmakta. Narlıköy’de ise 1 veya  2 evin oturulamaz durumda olduğu tespit edilmiş durumda. Yangın etkilenen diğer binaların ise daha az hasara maruz kaldıkları belirtiliyor.

Öte yandan Karlık dağındaki (Papikio) birkaç ağıl da alevler içinde kalmıştı. Ölen besi hayvanlarının ve yanan orman alanlarının sayısı şu ana kadar kesin olarak hesaplanmış değil. 

Yetkililer amaçlarının yangın afeti incelemelerini hızlı bir şekilde tamamlamak olduğunu, ancak en önemlisinin, özellikle de ilk evlerini kaybedenlerin mümkün olan en kısa sürede evlerini tamamen restore edebilmelerine olanak sağlamak olduğunu söylüyorlar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...