Yunanistan’da tam gün eğitim veren okulların saatlerinde neler değişiyor? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da tam gün eğitim veren okulların saatlerinde neler değişiyor?

Yeni kurallara göre, Yunanistan’da tam gün eğitim veren okullardaki öğrenciler daha önce geçerli olan 15:50 ve 17:30 saatlerine ek olarak artık 14:55’te de okuldan ayrılabilecekler.

Tam gün eğitim veren ilkokullardaki öğrencilerin erken ayrılma süresinin uzatılmasına ilişkin karar Yunanistan Eğitim, Din İşleri ve Spor Bakan Yardımcısı Domna Mihailidou tarafından imzalandı.

Yeni kurallara göre, tam gün eğitim veren okullardaki öğrenciler şimdiye kadar geçerli olan 15:50 ve 17:30 saatlerine ek olarak artık 14:55’te de okuldan ayrılabilecekler.

“Amacımız tam gün eğitim veren ilkokulların kalitesini sürekli olarak arttırmak ve öğrencilerin ebeveynleri ve velileri için daha kolay ve esnek hale getirmektir. Bu nedenle birkaç gün sonra başlayacak olan yeni eğitim-öğretim yılında Tam Gün İlköğretim Okullarındaki öğrencilerin 14.55’ten itibaren erken ayrılma imkanını genişletiyoruz.” ifadelerini kullanan Mihaelidou, Yunanistan genelindeki tüm tam gün ilkokullar için geçerli olan kararla ilgili olarak, “Çalışan ebeveynleri ve ailelerini destekleyerek tam gün okula olan güveni her şekilde pekiştiriyoruz.” yorumunda bulundu.

Yunanstan‘da yeni eğitim yılı için geri sayım başladı! Okullar, 11 Eylül 2023 Pazartesi günü yeni eğitim-öğretim yılı için öğrencilere kapılarını açacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...