'Dadia Ormanı'ndaki yangına derhal müdahale edin, çünkü durum kontrolden çıkıyor' - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

‘Dadia Ormanı’ndaki yangına derhal müdahale edin, çünkü durum kontrolden çıkıyor’

Yunanistan‘ın kuzeydoğusunda Batı Trakya bölgesinde yer alan Dadia Ormanı‘ndaki yangın devam ediyor.

Dadia-Lefkimi Milli Parkı Yönetim Kurulu’nda bir araya gelen Sivil Koruma Koordinasyonu, yangının durdurulması için yangın söndürme ekiplerini takviye etme çağrısı yaptı.

Toplantı sonrasında yetkililer, yangının kontrol altına alınması için acil müdahale gerektiğini belirtti. Yangının bazı bölgelerde kontrolsüz şekilde alevlenmeye devam ettiği ve Sofulu yönündeki diğer bölgelere yönelirse durumun kontrol edilemez hale gelebileceği ifade edildi.

Yetkililere göre, şu anda Dadia ve Lefkimi köyleri tehlike altında olmayabilir, ancak cepheler hızlı bir şekilde kontrol altına alınmazsa hiçbir şey göz ardı edilemez. Özellikle Lefkimi tarafında yanmış bölgelerde yeniden yangınlar var.

Öte yandan 28 Ağustos Pazartesi gününden itibaren sert rüzgarların yönü değişecek ve işler tehlikeli bir hal alacak. Yangına karşı ellerinden geleni yapan ancak hafta sonu daha fazla ekibe ihtiyaç duyan hava ve kara kuvvetlerinin takviyesiyle derhal bir şeyler yapılmazsa, durum kontrol edilemez hale gelebilir.

Toplantıya başkanlık eden Sofulu Belediye Başkanı Panagiotis Kalakikos, Dadia’daki yangının başından beri hafife alındığını, şimdi Dedeağaç’taki yangınlarda baskının azaldığını, Dadia’da uygun bir değerlendirme ve eylemde bulunulması gerektiğini söyledi.

Duruma derhal ve daha da etkili bir şekilde müdahale edilebilmesi için Sivil Koruma ve Sofulu Belediye biriminde Olağanüstü Hal ilan edilmesi talep edilirken yetkili Bakanlığın Genel Sekreteri’nin ilgili kararıyla talep derhal yerine getirildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...