Stavroupoli'de 4 köpek öldürüldü: Hayvanseverler öfkeli - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Stavroupoli’de 4 köpek öldürüldü: Hayvanseverler öfkeli

Batı Trakya’da İskeçe iline bağlı Stavroupoli‘de kimliği belirsiz kişiler tarafından atılan zehirli yemekler nedeniyle 4 köpek acı içinde can verdi. 

25 Ağustos Cuma sabahı acı çekerek can veren köpeklerin dehşet verici manzarasıyla karşılaşan bölge sakinleri, masum hayvanlara ölüm saçan insanlık dışı ve bilinçsiz insanlara karşı öfkelerini dile getirdi.

Bölge sakinlerinden biri, iki hafta önce de Dafnon’da benzer bir cinayetin işlendiğini ve şimdi de Stavropolis’te bu suçun tekrarlandığını söyledi. Bu durum, hayvanseverler arasında büyük bir öfke ve kızgınlığa neden oldu.

Stavroupoli Emniyet Müdürlüğü tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Stavroupoli Polis Karakolu’ndan bir yetkili, olayın soruşturulmakta olduğunu, bir dava dosyası oluşturulduğunu ve tanıkların ifade verme sürecinde olduğunu söyledi.
Köpek zehirlenmeleri ilçedeki birçok köyde yaygın olarak görülüyor.

Yasalar ne diyor?

Hayvan zehirlemek Yunanistan’da yasalara göre suçtur. Yürürlükte olan 4039/2012 sayılı yasanın 20. maddesine göre, suçlular 5 yıla kadar hapis cezası ve 30.000 evroya kadar para cezası ile cezalandırılır.

Tanık olursanız ne yapmalısınız?

Bir hayvanın zehirli maddeler içeren her türlü yiyecek ile zehirlendiğine veya öldürüldüğüne şahit olursanız, zehirli yemeği bölgeye yerleştirdiğini bildiğiniz veya şüphelendiğiniz kişi hakkında şikayette bulunmalısınız.

İlk adım polisi aramak ve olayı bildirmektir. İkinci adım, özellikle fotoğraflar olmak üzere kanıt toplamaktır. Yiyecek varsa, yiyecekleri dikkatlice ve ellerinizi eldivenle koruyarak toplamalı ve toksikoloji veya diğer ilgili departmanlara veya devlet üniversitesi laboratuvarına test için gönderilebilmesi için pakete koymalısınız.

Test yapıldıktan sonra toksikoloji raporunu şikayet dosyasına eklenmek üzere polise teslim edeceksiniz. Buna ek olarak, hayvanın ölümüne neden olan maddenin tespit edilmesi için bölge veterinerlik departmanından bir kamu veterineri ile işbirliği içinde hayvanın kan testinin yapılmasını talep edebilirsiniz. Hayvanın ölümüne neden olan maddelerin doğru bir şekilde tespit edilmesi için hayvan üzerinde yapılan testlerin tam bir kopyasını istemeniz tavsiye edilir.

Son olarak, isimsiz veya anonim bir şikayette bulunabilirsiniz.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Milletvekili Burhan Baran'ın Dokunulmazlığı Kaldırıldı

İskeçe bağımsız milletvekili Burhan Baran’ın, Yunanistan Parlamentosu’nda yapılan oylama sonucu dokunulmazlığı kaldırıldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...