Bu havalarda tavuk dönere dikkat! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bu havalarda tavuk dönere dikkat!

IMG 8559

Barındırdığı protein nedeniyle zehirleme etkisine sahip olan tavuk dönerle ilgili dikkatli olunması gerektiğini kaydeden uzmanlar, atılması gereken adımları paylaştı.

Uzmanlar sıcakların bastırmasıyla birlikte dışarıda satılan besinlerden uzak durulması gerektiğini işaret ederken, özellikle tavuk döner konusunda uyarılarda bulunuyor. 

Yaz aylarında gıda zehirlenmelerinde büyük bir artış gözlemlendiğini hatırlatan uzmanlar, özellikle bozulmaya müsait olan tavuk döner ile açıkta satılan diğer gıda ürünleri için ikazda bulundu. 

Havaların ısınmasıyla birlikte özellikle protein içeren gıdalarda daha çabuk mikroorganizma gelişebileceğini ifade eden uzmanlar,  mikroorganizmaların zehirlenmelere neden olduğunu hatırlatıyor. 

Bütün bunların yanı sıra açıkta satılan unlu mamullerin, tatlı yiyeceklerin ciddi sıkıntılara yol açacağını da hatırlatan uzmanlar, her mevsim sokakta severek tüketilen tavuk döner konusunda da dikkatli olunması gerektiğini savunuyor. 

Uygun şartlar altında üretilmeyen ve satılmayan tavuk dönerin zehirleyici etkisi bulunduğunu ve güvenilmeyen işletmelerden uzak durulması gerektiğini ifade eden uzmanlar,  bir kereden bir şey olmaz diyerek yenilen tavuk dönerin ölümcül sonuçlar bile doğurabileceğini paylaşıyor.

Bu nedenle özellikle yaz aylarında sıcağın etkisiyle zehirlenmelerin salgın halinde yaşanabileceğini de hatırlatan uzmanlar, sokakta yemek yemekten çekinilmesi gerektiğini işaret ediyor. 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.