Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Hasan Küçük’ün Yunanistan'a Girişine İzni Verilmedi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Hasan Küçük’ün Yunanistan’a Girişine İzni Verilmedi

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Genel Başkanı Hasan Küçük’ün, Kipi sınır kapısında Yunanistan‘a girişine engel konuldu. Giriş yasağı konulan Küçük’e herhangi bir gerekçe veya açıklama sunulmadı.

Dernek yetkilileri, bu durumun, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis arasında yakın zamanda gerçekleşmesi beklenen görüşmenin olumlu atmosferini etkileyebileceğine dikkat çekiyor. BTDD yetkilileri ayrıca Dernek Başkanı Hasan Küçük’e uygulanan giriş yasağı kararının haksız ve hukuksuz olduğunu ifade ederek, Yunanistan Hükümeti’ni bu yanlış kararı gözden geçirmeye ve geri çekmeye çağırıyorlar.

Konu hakkında Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği 2. Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanımız Sayın Hasan Küçük, an itibariyle hiç bir gerekçe ve açıklama yapılmadan İpsala (Kipi) sınır kapısından Yunanistan’a giriş izni verilmeyerek Türkiye’ye geri çevrilmiştir.

Batı Trakya Türk Azınlığının legal hak arama mücadelesinin çatı kuruluşu olan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği mevcut Genel Başkanı ve bugüne kadar görev yapan tüm genel başkan ile yöneticilerinin tamamının tek davası var, o da Yunan Anayasası, Lozan Antlaşması ve iki devlet arasındaki ikili anlaşmalar ile Batı Trakya Türk Azınlığının elde ettiği ve gasp edilen haklarının iadesi mücadelesidir.

Bu haklı mücadelemizdeki kararlılığımızı hiç bir eylem veya yaptırımınız sekteye uğratmadı ve uğratmayacaktır.
Bu sebeple Yunanistan Hükümetinin ve Devlet Politikasının Genel Başkanımız Hasan Küçük için uygulamaya soktuğu bu yanlış ve kabul edilemez kararı acilen geri çekmeye ve yetkilileri de göreve davet ediyoruz.

Çünkü yakın zamanda Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan bir araya gelmesi beklenen ve iki ülke arasındaki sorunların çözümü ve iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde el sıkışmaları beklenen Yunanistan Başbakanı sayın Kiriakos Miçotakis’in tüm söylemleri askıda kalacaktır.

Derhal bu haksız ve hukuksuz kararın düzeltildiği açıklanmadığı takdirde de geri çevrilme esnasında ele tutuşturulan bu utanç vesikasını TBMM’de Grubu bulunan tüm siyasi parti genel başkanlarımıza da en kısa sürede hak ettiği şekli ile GÜNÜMÜZÜN KOMŞULUK İLİŞKİLERİNDE UTANÇ VESİKASI TAKDİMİ OLARAK götürüp teslim edeceğimiz gibi en sert şekilde kamuoyu önünde cevabını vereceğimizi de göreceklerini beyan ederiz.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...