200 euro aylık sosyal dayanışma geliri için başvurular başlıyor - Azınlıkça
Uncategorized

200 euro aylık sosyal dayanışma geliri için başvurular başlıyor

Το βιογραφικό του νέου τοποτηρητή Διδυμοτείχου Χαμζά Οσμάν

Παύθηκε από τα καθήκοντα του ο Μεχμέτ Σερίφ Δαμάδογλου, στη θέση του οποίου τοποθετείται ο Οσμάν Χαμζά ως Τοποτηρητής Μουφτής Διδυμοτείχου.

200 euro aylık sosyal dayanışma geliri için başvurular başlıyor

Sosyal Dayanışma Geliri (KEA) için başvurular Yunanistan geneli her belediyede 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren yapılmaya başlanacak.

Sosyal dayanışma geliri ülke geneli aşırı yoksulluk şartları altında yaşayan 700 bin hak sahibine verilecek.

Yeni yıldan itibaren hak sahiplerine ödenecek aylık sosyal dayanışma geliri ise 200 euro’yu aşmayacak. Dört çocuklu aileler için ise limit 400 euro olarak belirlendi.

Tek başına yaşayan bir vatandaş, Azınlıkça’daki habere göre eğer programa başvurmadan önceki son altı ayda 1.200 euro’nun altında (yani ortalama 200 euro) gelire sahipse programdan faydalanabilecek.

İki çocuklu bir aile (4 fertli) ise ve son altı ayda 2.400 euro’nun altında bir gelire sahipse programa dahil olabilecek.

Programa başvuru yapacak olan vatandaşların vergiye tabi tutulan gayrimenkullerinin toplam değerinin 90 bin euro’yu aşmaması gerekiyor. Azınlıkça’daki habere göre 4 fertli bir aile için ise bu sınır 135 bin euro olarak belirlenirken, dördün üzerindeki her aile ferdi için bu sınır 15 bin euro daha arttırılıyor ve her halükarda bu değerin 150 bin euro’yu geçmemesi gerekiyor.

KEA programına başvurular https://keaprogram.gr/ sitesi üzerinden yapılabilecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et