Yunanistan’da benzin fiyatları ‘mantıksız’ yükseliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da benzin fiyatları ‘mantıksız’ yükseliyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatları gaza basmış durumda ve hiçbir yerde, kimse onları frenleyecek gibi görünmüyor. Garip olan şey, fiyatların ‘mantık’ olmadan sıçramaları.

Brent petrolün uluslararası varil fiyatı 87 dolar civarında, ancak teoride olması gerektiği gibi benzin onu takip etmiyor.

Attiki Petrol Bayileri Birliği başkanı Maria Zaga, ‘Geçen yıl bu zamanlar, varilimiz 134 dolardı ve aynı fiyat Attiki’de 1,90-2 evro civarındaydı. Yani şimdi bu fiyatla aynı miktarı aldık. Bu biz benzin istasyonu sahipleri için ilginç bir durum. Bunun nasıl olduğunu bize ancak rafineriler açıklayabilir, çünkü 1,90 evro da olsa 1,50 evro da olsa aynı kârı elde ediyoruz’ dedi.

Akaryakıt fiyatları yükseliyor, kurşunsuz benzin fiyatı açısından ülke dünyanın en pahalı ülkeleri arasında yer alıyor.

Zaga’ya göre, durumun sorumlusu benzin istasyonları değil, çünkü kendisinin de belirttiği gibi ‘Kar marjımız sınırlı. Ağustos ayı geldi, fiyatları yükselttiniz diyemez kimse. Hayır, bir tavan fiyatımız var. Yani bir ay önce sattığımız kar yüzdesine göre, bir yıl önce sattığımız kar yüzdesine göre şimdi de aynısını satıyoruz. Durum net.’

Attiki Petrol Bayileri Birliği Başkanı, ‘Faturalarımız var. Yani başlayıp bitirdiğimde ve fiyat yükseldiğinde ve bana bir fatura geleceği için, zam yapmak zorundayım. Ama düştüğünde yine fatura ile yükümlüyüm (indirmek zorundayım), bu çok önemli çünküs cezası 5 bin evro ve üzeri ve biz sıradan akaryakıt istasyonu sahipleri için 5 bin evro çok büyük bir miktar. Bazı ‘beyler’ için 50-150 bin hiçbir şey değil. Çünkü onların ne fiyatları olduğu, ne kadar kazandıkları ve devletin bundan ne kadar kaybetiği ve haksız rekabet ile insanları nasıl kandırdıkları, başka hikaye’ diye ekliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...