Haftasonu hava bozacak: Hangi bölgeler etkilenecek? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Haftasonu hava bozacak: Hangi bölgeler etkilenecek?

Kuzeydoğu Avrupa’daki bir antisiklonun ülkemizde de yağmur ve fırtınalara yol açması bekleniyor.

Ünlü meteorolog Sakis Arnavutoğlu’ya göre, hava koşullarındaki önemli bozulma Cumartesi gününden itibaren başlıyor, çünkü yağmurlar ve fırtınalar sadece batıda değil neredeyse tüm ülkede görülecek.

Bu gelişmenin nedeni, İskandinavya ve Ukrayna’da bir antisiklonun oluşturduğu hava duvarıdır. Bu sistem Rusya’dan soğuğu çekecek ve batıdan gelen yağmurların kuzeydoğuya kaymasını önleyecek ve onları bölgemize yönlenmeye zorlayacaktır.

Başkent Atina’da hava bulutlu, yerel bulutlu olacak ve sıcaklık 23 dereceyi geçmeyecek. Cuma gününden itibaren yağmur bekleniyor.

Ulusal Meteoroloji Servisi’ne (EMY) göre, bugün Çarşamba günü batı Yunanistan, Girit, Kiklades Adaları, doğu Yunanistan adaları ve Trakya’da, kuzeybatıda akşam saatlerinde yoğunlaşacak olan yerel yağışlarla birlikte bulutların geçici olarak artacağı ve yer yer fırtınaların meydana geleceği tahmin ediliyor.

Yarın (Perşembe) batıda yağışlı bulutların artması ve ara sıra fırtınalar bekleniyor, etkileri öğleden sonra zayıflayacak. Ülkenin geri kalanında, kuzeyde kademeli olarak yoğunlaşacak yerel yağışlarla birlikte geçici olarak birkaç bulut ve yer yer fırtınalar görülecek. Öğleden sonra saatlerindeki olaylar Doğu Ege adaları ile sınırlı olacak.

Kuzey kıta bölgelerinde sabah ve akşam saatlerinde görüş yerel olarak sınırlı olacaktır.

Sıcaklık önemli ölçüde değişmeyecek ve kuzeyde 17 ila 19 derece, ülkenin geri kalanında ise 20 ila 23 dereceye ulaşacak.

Cuma günü, batıda ve doğu ve güney adalarında, yerel yağışlarla birlikte bulutların geçici olarak artacağı tahmin ediliyor. Ege’nin doğusundaki adalarda sabah saatlerinden itibaren kuzeybatıda öğle saatlerinden itibaren fırtınalar başlayacak.

Ülkenin geri kalanında, geçici olarak birkaç bulut görülecek.

Hava durumu Cumartesi günü de benzer olacak, batı Yunanistan ve doğu adalarında yerel yağışlarla artan bulutlar ve ara sıra fırtınalar bekleniyor. Ülkenin geri kalanında, öğle saatlerinden itibaren ağırlıklı olarak orta ve kuzey bölgelerde yerel yağışlarla birlikte geçici olarak birkaç bulutbekleniyor.

Son olarak, Pazar günü, başlangıçta batı, orta ve kuzeyde ve kademeli olarak diğer bölgelerde, yerel yağışlar ve ara sıra fırtınalar ile bulutluluğun artması bekleniyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...