Adonis Georgiadis 16 saat çalışmamızı öneriyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Adonis Georgiadis 16 saat çalışmamızı öneriyor

Yunanistan Çalışma Bakanı Adonis Georgiadis, getirilecek yasal düzenlemeyele işçilerin 16 saat çalışabileceğini bildirdi.

Çalışma Bakanı, çalışanın iki farklı işverende 8’er saatlik 2 vardiya çalışabileceğini kaydetti.

Georgiadis yeni düzenlemenin ‘Soldaki bazı insanlara özellikle çekici gelmeyeceğini’ vurgularken, ‘Parlamento’da bol ideolojik tartışmaların olduğu ilginç toplantılar yapacağız’ diye ekledi.

Bununla birlikte bir de gaf yaptı:

‘Ancak, hiçbir durumda, uluslar üstü bir yasa olan asgari dinlenme sürelerine ilişkin PD88/1999’un uygulanması sona ermez. Her 24 saatlik süre için asgari dinlenme süresinin sürekli olarak 11 saatten az olamayacağının açıkça belirtildiği bu yasa, çalışanın çalıştığı her işveren için geçerli olmaya devam eder’ dedi.

Ancak Georgiadis’in hesabında bir yanlışlık var: 8 + 8 saat çalışma artı 11 saat dinlenme, toplamda nasıl 24 saate sığıyor?

‘Bir çalışanın birden fazla işveren için çalışma olasılığını kuruyoruz, yani bir çalışan iki farklı işveren için günde iki kez 8 saat çalışabilir ve bu tamamen yasaldır’ diyen Bakan, ‘Eğer isterse. Bu onun kararı, benim değil. Bundan sonra ona izin vereceğiz çünkü bugün bu mümkün değil’ ifadelerini kullandı.

Bir adım öteye de giden Adonis Georgiadis, tasarının işgücü piyasası için çok iyi olduğunu savundu.

Gerek yasal düzenleme gerekse Georgiadis’in söyledikleri, muhalefet partilerinin olduğu kadar sosyal medya kullanıcılarının da büyük tepkisine neden oldu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...