“Aleksis Çipras, SYRIZA’dan ayrılmayacak” - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

“Aleksis Çipras, SYRIZA’dan ayrılmayacak”

Yunanistan’da anamuhalefetteki SYRIZA partisi Meclis Grup Başkanı Sokratis Famellos, SYRIZA’nın iç süreçlerinden bahsetti.

SYRIZA Meslis Grubu Başkanı şunları söyledi:

‘SYRIZA’da ve genel olarak Sol partilerde bizler, siyaseti kişisel arayışla ilişkilendirmeyiz. Öte yandan çok büyük bir sorumluluk üstlendim, dolayısıyla sadece anamuhalefetin siyasi varlığının değil, birliğin ifadesinin de sorumluluğu bende.’

Famellos ardından, partisi içinde yaşanan iç süreçlerde önemli bir parametrenin ‘SYRIZA’nın nasıl bir parti olacağı’ olduğunu vurguladı.

‘Sorun Aleksis Çipras değildi. Sorumluluğun büyük bir yüzdesini üstlenmiş olabilir ama SYRIZA değişmezse, sahip olduğu tüm bu açıkları kapatmazsa bence hiçbir şey yapmayız’ diyen Famellos, ‘Siyasi tarihin gelişimini bu kadar kısa sürede analiz edebilmek mümkün değil. SYRIZA’nın toplumdan çok büyük bir uzaklaşma sorunu vardı, büyük değişiklikleri anlamadık. İkinci konu yerel yönetimler ve sendikalar alanlarında SYRIZA’nın olmaması, ki burada yön değiştirmemiz gerekiyor. Sadece liderlik ve takipçi olan bir sol partiye ihtiyacımız yok. Daha demokratik bir partiye ihtiyacımız var, çok seslilik – uyumsuzluk olarak tercüme edilmeyen bir şeye ihtiyacımız var, bu içte yaratıcı demokrasi anlamına gelir, böylece gençlerin, bilim adamlarının ve üretim insanlarının sesi duyulabilir’ diye ekledi.

SYRIZA Meclis Grubu Başkanı, özellikle Aleksis Çipras hakkında ise şunları söyledi:

‘Aleksis Çipras ile çok uzun bir bağ ve işbirliğine sahip olduğumuz için, Çipras olmadan hareket etmemiz bize hayal bile edilemez görünüyor. Öte yandan, liderlikten ayrılışıyla yaptığı büyük hamleyi anlıyorum. Herkes Çipras’a ihtiyacımız olduğunu, SYRIZA’yı terk etmeyeceğini düşünüyor ve hissediyor. Sadece çok ciddi bir tavır sergiliyor, yani bir sonraki liderlik tartışmasına katılmıyor.’

Famellos, partinin yeni başkanını seçme süreciyle ilgili olarak ise, ‘Bu tartışma içeriye bakarak yapılmamalı. Yeni siyasi liderliğin tercihi topluma yönelik olmalıdır. SYRIZA, ilerici bir hükümeti garanti edebilecek tek partidir. Toplum için siyaset yapmak zorundayız’ dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...