Market Pass: Ekim’de 300 evroya kadar üç taksit bir arada geliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Market Pass: Ekim’de 300 evroya kadar üç taksit bir arada geliyor

Yunanistan’da 300 evroyu bulan Market Pass desteğinin tamamı Ekim ayı başında tek taksitte milyonlarca haneye ödenecek.

Vergi beyannamelerinin sunulmasına Ağustos ayı sonuna kadar verilen uzatma, yardımdan nihai yararlanıcıların ortaya çıkacağı gelirlerin çapraz kontrol edilmesi sürecini daha da geriye götürüyor.

Yararlanıcıların yeniden değerlendirilmesi, platformun ödenek almayanların başvurularının sunulması için açılacağı Eylül ayı başında gerçekleşecek.

Market Pass desteğinin ödeme zamanı Ağustos, Eylül ve Ekim aylarını kapsayacak ancak ödemenin tek taksitte tamamlanacağı tahmin edilmektedir.

Geçmişte Market Pass alanların yeniden başvurmasına gerek yok ve 2022 beyan edilen gelirlerine göre yeniden değerlendirilecek.

Yardımın miktarı, tek kişilik bir hane için 220 evro olan aylık satın alma miktarının yüzde 10’u, artı 1.000 evroya kadar olan her ek üye için 100 evrodur.

Gelir (bekarlar için 16.000 evroya kadar, evliler için 24.000 evroya kadar artı ilk çocuktan sonraki her çocuk için 5.000 evro ekstra) ve mal varlığı (bekarlar için 250.000 evroya kadar, evliler için 400.000 evroyaya kadar) açısından da kriterler aynı kalıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...