Batı Trakya’dan Vatandaşı Koruma Bakanlığı’na mesaj - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’dan Vatandaşı Koruma Bakanlığı’na mesaj

Batı Trakya’nın Dedeağaç (Alexandroupli) Belediye Başkanı Yannis Zambukis Vatandaşı Koruma Bakanı’na bir mektup gönderdi.

Zambukis’in mektubu şöyle:

‘Öncelikle, temsil etmekten onur duyduğum tüm vatandaşlar adına, Vatandaşı Koruma Bakanlığı başkanlığına atanmanızdan dolayı sizi tebrik etmeme izin verin; Cinsiyet, din, ekonomik veya sosyal statü, ideolojik inançlar veya ikamet yeri ne olursa olsun, birincil rolü insan hayatını korumak ve kollamak olan özellikle talepkar bir bakanlık.

Kritik bir Bakanlık, çünkü güvenlik ve koruma çağın ve toplumun talebi.

Sadece Dedeağaç Belediyesi’nde değil, aynı zamanda daha geniş Güney Evros bölgesinde ve tüm (Batı) Trakya’da karşı karşıya kaldığımız özellikle ciddi ve son derece tehlikeli bir durumu, yasa dışı ve sürekli tehlikeli trafiği yönetmesi için çağrılan bir Bakanlık.

Egnatia Yolu’nun karşı istikametinde kaçakçıların kullandığı araçlar, bu ana kadar iki hemşehrimizin ölümcül, bugün ise geniş bir ailenin yaralanmasına neden oldu.

Sayın Bakan,

Egnatia Odos’ta yasa dışı, yasa dışı ve kanunun her harfine aykırı araç trafiği münferit ve rastgele bir olay değildir.

15 Nisan 2023’te, Dedeağaç’ın sadece birkaç kilometre dışında Egnatia Odos’ta iki çocuk babası hemşehrimizin kurbanı olduğu ilk kazanın meydana gelmesinden bu yana, sadece duyguya neden olan yeni ters yönde araba sürme olayları izledi.

Trakya’da yaşayan bizler gibi herkes öfke, hiddet ve hiddet içinde.

6 Temmuz 2023 tarihinde Ardanio kavşağında bir düzensiz göçmen kaçakçısının karşı trafiğe girmesi ve yoldan geçen bir araçla çarpışması sonucu bir trafik kazası meydana geldi.

Şiddetli çarpışma sonucu akıntıda normal şekilde seyreden diğer otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti. Bunu hiçbir durumda olmaması gereken başka olaylar izledi.

Nitekim daha bugün, 30.07.2023 Pazar günü, Dedeağaç Belediyesi’ne bağlı Dorik yerleşkesi içinde son sürat kaçakçının kullandığı bir araç, içinde geniş bir ailenin bulunduğu ve içinde büyük bir ailenin bulunduğu ve akıntıda normal şekilde hareket eden bir araçla çarpıştı. Şans eseri ciddi şekilde yaralanmadı.

Sayın Bakan,

Hayatımız değerli ve onu bu şekilde kaybetmeyi kabul etmiyoruz.

İkinci sınıf vatandaş olarak görülmeyi kabul etmiyoruz. Saygı, dikkat ve acil eylem talep ediyoruz.

Selefiniz Sayın Mitarakis ile 18 Temmuz 2023 Salı günü Dedeağaç’ta yapılması planlanan görüşme, yönetimi ve müdahalesine öncelik verilen Attiki ve Rodos’ta çıkan yıkıcı yangınlar nedeniyle ertelenmiştir.

Ancak bugün, kaçakçılık olgusuyla mücadele ve bastırılması artık ertelenemez!

İlgili Bakanın talimatına istinaden, etkili olacak önlemlerin acilen alınabilmesi için ilgili tüm organların katılımıyla bir çalışma toplantısının derhal yakınlaştırılmasını talep ediyoruz.

Ne de olsa geçmişte, karantina döneminde ve Valilikten Valiliğe trafik yasağı sırasında, Hükümet olarak Yunan Polisinin güçleri aracılığıyla mutlak kontrole sahip olabileceğinizi kanıtladınız.

Şimdilik talep ettiğimiz bu; polis gücünün güçlendirilmesi, barikatlar ve Egnatia Yolu’na çıkan her kavşakta sıkı denetim.

Meriç ve Trakya’dan SOS yayını yapıyoruz! Hayatımız sadece rakamlardan ibaret değil. Daha fazla masum kurban için yas tutmadan önce etkili bir çözüm talep ediyoruz.’

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...