Rodos’taki yangında toplam 50 bin zeytin ağacı ve 2.500 hayvan yandı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Rodos’taki yangında toplam 50 bin zeytin ağacı ve 2.500 hayvan yandı

Yunanistan tarım tazminatları kurumu ELGA ekibinin ilk tahminlerine göre Rodos’ta çıkan yangınlarda 50 bin zeytin ağacı, 2 bin 500 hayvan ve arı kovanının telef olduğu tahmin ediliyor.

ELGA ekipleri, Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakanı Lefteris Avgenakis de talimatıyla adada bulundu.

Zararın çoğu, esas olarak Apollonos, Asklipio, Gennadio ve Vatio köylerinde bulunmakta ve zeytin ağaçlarına ek olarak, sınırlı sayıda diğer ağaç mahsulleri, bahçecilik ve üzüm mahsullerini içermekte.

Canlı hayvan kayıplarına ilişkin olarak, nihai rakam, hayvan yetiştiricilerinin beyanlarının sunulmasından sonra kesinleşecek.

Aynı zamanda Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, ELGA’dan bir grup Güney Ege Bölgesi’nde düzenlenen toplantıya katıldı ve yetkili Bölge Vali Yardımcıları ile işbirliği yapıldıktan sonra üreticilerin talebinin kabulüne karar verildi.

‘ELGA, ‘Copernicus’ uydu sisteminden elde edilebilen görüntüleri kullanarak, yanan alanlardaki ekinleri belirlemek için ve üreticilerin beyanlarıyla birlikte, tazminattan yararlanacakların yer alacağı bir dijital dosya derleyecek’ diyor.

Tesalya bölgesindeki, esas olarak badem mahsullerini ve son derece sınırlı sayıda diğer ağaç mahsullerini ilgilendiren hasar önemli ölçüde daha azdı, buna karşın hasat edilen tahılda ve üzüm mahsullerinde önemli kayıplar var.

Aynı duyuruya göre, bazı topluluklarda canlı hayvan kayıpları büyük.

Bu vakaların çoğunda, dün ve bugün ELGA çalışanları hem hayvan birimi başına bireyselleştirilmiş değerlendirmeler yapmaya çalışıyor hem de yanmış hayvanların halk sağlığı kurallarına uygun olarak defin işlemlerini hızlandırıyor.

Buna ek olarak, ağıllar, ambarlar, ahırlar ve tarım makineleri gibi altyapı, tesisler ve jeoteknik ekipmanda hasar çok büyük.

Çiftçiler ve hayvan besicileri tarafından mevcut yangınlardan kaynaklanan zararlara ilişkin beyanların sunulması için son tarih, her iki bölge için de yangınların söndürülmesinin tamamlanmasından sonra 15 gün olarak belirlenmiş durumda.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...