Miçotakis: ‘Bulgaristan, Yunanistan’ın stratejik ortağıdır’ - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis: ‘Bulgaristan, Yunanistan’ın stratejik ortağıdır’

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, 24 Temmuz Pazartesi sabahı Başban Bulgar mevkidaşı Nikolai Denkov ile bir araya geldi.

Miçotakis, ‘Bugün Demokrasiye Yeniden Dönüşümüzün yıldönümü, temenni ediyoruz ki gelecek yıl büyük bir kutlama olacak. Ancak orman yangınları nedeniyle zor günlere de denk geliyor. Tekrar teşekkürler. Yardımınızı sunmaya her zaman çok istekli oldunuz ve Yunanistan’a sunulan tüm uluslararası yardımı çok takdir ediyoruz. Bunlar maalesef iklim değişikliğinin gerçek sonuçları. Önümüzde zorlu bir yaz daha var ama elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Tüm arkadaşlarımıza tekrar çok teşekkür ederiz’ dedi.

Başbakan, mevkidaşına hitaben ‘Sayın Başbakan, bugün sizi Atina’da ağırlamaktan büyük zevk duyuyorum. Dediğim gibi, 1974’te Demokrasiye Yeniden Dönüşümüzün 49. yılını kutladığımız önemli, sembolik bir gün. Son günlerde Yunanistan’ı etkisi altına alan yangınlar nedeniyle de zor bir gün. Cömert yardımlarınız için tekrar teşekkür ederiz ve bu zor günlerde bize yardım etmeyi teklif eden tüm ülkelere de teşekkür ederiz’ ifadelerini kullandı.

‘Desteğiniz için çok teşekkür ederiz ve bu, ikili ilişkilerimizin mükemmel seviyesinin bir kez daha kanıtıdır’ diyen Miçotakis, ‘Ama konuşacak çok meselemiz var. Bulgaristan’ı Yunanistan’ın stratejik ortağı olarak görüyoruz. İşbirliği yapabileceğimiz birçok konu var ve bunları Avrupa gündemimizden başlayarak enerji, altyapı, ulaşım işbirliğimizle devam ettirerek çok daha detaylı tartışacağımıza eminim’ diye ekledi.

Miçotakis, ‘Bildiğiniz gibi Bulgaristan, Yunanistan için çok önemli bir ekonomik ortaktır. İhracatımız için geniş bir pazar, doğrudan yabancı yatırımı için önemli bir hedef, aynı zamanda kültürel olarak da kendimizi çok yakın hissettiğimiz bir ülke, çünkü yaz aylarında her zaman çok sayıda ziyaretçiyi Yunanistan’da ağırlıyoruz ve bu yıl sayıların daha da artacağını umuyoruz. Bu nedenle Yunanistan’ın bir dostunu ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz’ diye vurguladı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...