Miçotakis: Erdoğan bana asla ulusal egemenlik konularını açmadı, açsaydı bilinen yanıtı alırdı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis: Erdoğan bana asla ulusal egemenlik konularını açmadı, açsaydı bilinen yanıtı alırdı

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeyle ilgili Meclis’te konuştu.

PASOK-KINAL partisi lideri Nikos Andrulakis’e hitaben, Miçotakis, ‘Sayın Andrulakis’ten dış politika konularıyla ilgili bazı eleştiriler duydum. Dış politika konularıyla ilgili gündem veya meclis denetimi öncesi her türlü tartışmaya açığım. Kişisel bilgiler için her zaman olduğum gibi. Sonunda gelin de çok tartışılan toplantıyı yapalım. Ama yanlış anlaşılan bir şey söyleyeyim. Sayın Erdoğan hiçbir zaman ulusal egemenlik konularını gündeme getirmedi.
Ve getirse, alacağı cevap çok bilinen bir cevap olurdu’ dedi.

Daha sonra Plevsi Eleftherias partisi lideri Zoi Konstantopulu’nun Kıbrıs hakkındaki vurgusuna da şu yanıtı verdi:

‘Yeni seçilen Başbakan olarak ilk resmi ziyaretim için Çarşamba günü Kıbrıs’ta olacağım. Ülkemiz, Kıbrıs’taki işgali iki bölgeli iki toplumlu bir federasyon temelinde sona erdirecek gerekçe arayışında kararlılığını sürdürdüğünü ifade etti. 2 devletli çözüm sadece Yunanistan tarafından değil, tüm Kıbrıs Helenizmi tarafından da reddediliyor. Bizim hükümetimiz, Avrupa-Türkiye ilişkilerinin ilerlemesini, vatanımızın egemenlik haklarının korunması ile ilişkilendiren Avrupa Konseyi kararlarını güvence altına aldı.’

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...