Yüzmeden önce tüketmememiz gereken 6 şey - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yüzmeden önce tüketmememiz gereken 6 şey

Deniz manzarasının ve yüzmenin iştahımızı kabarttığı, bunun sonucunda sahilde bir şeyler atıştırmak ve hatta düzenli bir yemek yemek zorunda kaldığımız bir gerçek.

Ancak bu masum hareketin ölümcül olabileceğini biliyor musunuz?

Hepimiz tok karnına yüzmenin yasak olduğunu ve normalde son yemekten bu yana dört saat geçmiş olması gerektiğini biliyoruz, aksi takdirde ciddi boğulma veya başka bir komplikasyon riski var.

Bunun nedeni, sindirim sırasındaki bu 4 saat içinde vücut sıcaklığının yükselmesidir.

Denize girerken ve birkaç dakika güneşte oturduktan sonra bile, vücudun su ile temas eden sıcaklık farkından (ne kadar sıcak olursa olsun) kaynaklanan ilk ciddi ısı şoku riski vardır.

Yukarıdaki kurala ek olarak, denize veya havuza dalmadan önce kaçınılması gereken bazı yiyecekler vardır.

Baklagiller

Genel olarak baklagiller, ama özellikle fasulye ve mercimek (ve aynı zamanda bezelye), vücut sağlığı için mükemmel bir şey olan, ancak yüzeceğimiz zaman değil, bitki lifi açısından zengin besinlerdir. Tüketimi şişkinliğe, kramplara ve suda yoğun rahatsızlığa neden olabilir, bu nedenle yüzecekseniz bunlardan kaçınmak en iyisidir.

Acılar

Acılı yiyecekler gastrointestinal rahatsızlıklara neden olabilirken, sırtüstü pozisyonda yüzerseniz gastroözofageal reflü olasılığı yüksektir. Bu başınıza geldiğinde suyun içindeyseniz serin kalmalı ve sakin, nazik hareketlerle sudan çıkmaya çalışmalısınız.

Kahve

Çoğumuz şemsiyenin altındaki rahatlamamızı güzel bir buzlu kahve ile birleştirmişizdir. Ne yazık ki, kahve yüksek riskli bir seçenektir, çünkü kafein bizi enerji ile doldurabilir, ancak ister kahvede ister enerji içeceklerinde bulunsun, susuz kalmaya ve bazen ishale veya mide bulantısına neden olabilir.

Krep-dondurma-meşrubat

Genel olarak, yağ içeriği yüksek yiyeceklerin yüzmeden önce yenilmesi önerilmez çünkü bunlar hazımsızlığa ve çok sık rahatsızlığa neden olabilen öğünlerdir. Daha hafif şerbetleri veya kalorisi düşük yemekleri tercih edin. Ayrıca, gazlı içeceklere hayır deyin, çünkü bunlar şişkinliğe ve kramplara neden olabilir; bu, suda yüzmeye çalışan biri için pek de hoş olmayan bir gelişmedir.

Kereviz

Kereviz, insan cildini UV radyasyonuna karşı aşırı duyarlı hale getiren bir reaksiyona neden olabilir.Kereviz yedikten sonra güneşe maruz kalmak cildinizi kabartabilir ve yakabilir, bu nedenle en az bir gün önce kereviz içeren herhangi bir şey yemekten kaçının.

Alkol

Plaj barları kumsalda eğlence ve bir içkiyle ilişkilendirilse de, denizde sıcak bir günde bir bira veya yaz kokteyli isteyebileceğimiz şey olabilir, az miktarda veya birkaç derecelik alkol bile su kaybına yol açabilir ve sağduyumuzu ciddi şekilde etkileyebilir. Uzmanlar, sadece boğulma riskinden kaçınmak için değil, su sporları veya su taşıtları kullanma durumunda ciddi kazalardan kaçınmak için de alkol tüketiminden kaçınılmasını önermektedir. Muhtemelen bir kokteyli veya yaz birasını kumsalla ilişkilendirirken, alkol dehidrasyona yol açabilir ve muhakeme bozukluğundan bahsetmeye bile gerek yok.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yaşam

Dondurucuya Koymamanız Gereken Besinler: Sakın Yapmayın!

Dondurucu, yiyeceklerin tazeliğini ve besin değerlerini uzun süre korumasına olanak tanıyan mükemmel bir araçtır. Ancak bazı yiyecekler dondurulduğunda kalitesini ve lezzetini kaybedebilir.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

2023 Yılı Yunanistan'da Geriye Kalan Okul Tatil Tarihleri

Yunanistan Eğitim Bakanlığı tatil takvimine göre, 2023 yılında gerçekleşecek kalan okul tatil tarihleri.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Çarşısı 29 Ağustos Salı günü kapalı

İskeçe (Xanthi) şehrindeki dükkanlar 29 Ağustos Salı günü kapalı olacaklar.
Devamını oku...