Dua sırasında haç çıkarmayan öğretmen okuldan kovuldu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dua sırasında haç çıkarmayan öğretmen okuldan kovuldu

Yunanistan’da son üç yılda Kerameos Yasası nedeniyle öğretmenler üzerinde aşırı ebeveyn baskısı oluşmuş durumda.

Yunanistan Özel Okullar Eğitimcileri Federasyonu (OIELE) Başkanı Yorgos Hristopulos, bu baskıları ve çalışma koşullarının kötüleşmesi ile Özel Okul Birimlerinde yaşanan durumu eleştirdi.

‘Özel öğretmenlerin yüzde 85’i, mesai saatleri ve programlarının dışında ekstra ücret almadan, bahçeyle ilgilenmek, tuvaleti temizlemek, yemek yapmak gibi şeyler yapmak zorunda kalıyor. İşten ayrılmak isteyen özel öğretmenlerin yüzdesinin diğer özel çalışanların yüzdesine göre yüzde 30 daha fazla olması gösterge niteliğindedir ve bunun nedeni vahşi yoğunlaşma ve yapmak zorunda bırakıldıkları ilgisiz görevlerdir’ diyor Hristopulos.

OIELE Başkanı, ‘Özel okullardan meslektaşlar, OIELE’ye, ebeveynlerin artık değerlendirmeler yaptığından şikayet ederken, genel olarak şikayetlerin çoğu, öğretmenler veya okul sahipleri üzerindeki ebeveyn baskısıyla ilgili. Bu bir ticaret değil, bir eğitim sürecidir. ‘Mükemmellik’ satıyorlar ve buna izin veremeyiz’ ifadelerini kullandı.

Federasyon tarafından kaydedilen son olaylar ise aşırı.

Hristopulos, ‘12 yıl sonra bir öğretmen, dua sırasında haç çıkarmadığı için veya sendikal eylemde bulunduğu için kovuldu. Ve tüm bunlar, son yıllarda harekete geçen belirli bir ebeveynle –ki kendisi tesadüfen (!) bir hükümet yetkilisi– bağlantılı. Bir matematikçi, sendikadaki meslektaşını desteklediği için işveren tarafından kovulmak üzere ‘tuzağa düşürüldü’’ diyor.

Başkan, ‘30 yıl boyunca, bu davalar için, şikayetleri araştıran ön mahkeme komitesi kurumu vardı, ancak Kerameos yasasından sonra öğretmen için hiçbir koruma kalmadı. Yeni Eğitim Bakanı Kiryakos Pierrakakis ile görüşme talep eden ilk Federasyon biziz. Şimdi IOC ve OLME’yi aradığını ama OIELE’yi aramadığını öğreniyoruz. Umarım Özel Okul sahiplerinden bir ‘söz’ beklemez’ ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...