SYRIZA: Sayın Miçotakis, Batı Trakya konusunda 180 derecelik dönüş yaptı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

SYRIZA: Sayın Miçotakis, Batı Trakya konusunda 180 derecelik dönüş yaptı

Yunanistan’da anamuhalefetteki SYRIZA partisi, yayınladığı açıklamayla Batı Trakya meselesi üzerinden Başbakan Kiryakos Miçotakis’e yüklendi.

Açıklamada, ‘Yunan-Türk gerginliğini anamuhalefete zarar vermek için, ‘vatanseverlik onlar için yabancı bir kelime’, ‘ulusal istisna’ gibi söylemlerle maceralı bir şekilde istismar ettikten ve Trakya sorununu Erdoğan’la görüşmede gündeme getireceğini söyleyen Kiryakos Miçotakis, bugün yurtdışında 180 derecelik bir dönüş yaptı ve bu kimseyi şaşırtmadı’ ifadeleri yer alıyor.

SYRIZA, Başbakan’ı ‘Seçim öncesi kışkırtıcı söylemini unutuyor ve ılımlılık ve diplomasi kıyafeti giyiyor’ diyerek eleştirirken, ‘SYRIZA, yurttaşlara karşı sorumluluk duygusuyla hareket edecek, hassas ulusal meseleleri oy avcılığı ve küçük parti çıkarları için araçsallaştırma ve sömürme yolunda [Başbakan’ın] izinden gitmeyecektir’ diyor.

Açıklamada hükümete şu üç soruyu yöneltiyor:

  • Sayın Miçotakis neden ülkenin sabit pozisyonunu değiştiriyor ve Türkiye ile kıta sahanlığı / MEB ile ilgili hukuki anlaşmazlığımıza ‘jeopolitik’ olarak atıfta bulunuyor?
  • Yunan Hükümeti F16’ların Türkiye’ye satışı için doğrudan Amerika’dan şartlar talep ediyor mu, yoksa umutlarını yalnızca Kongre’deki çok önemli çabalara mı bağlıyor? Sayın Miçotakis konuyu Amerikan Başkanı’na mı açtı yoksa hala sadık ve adanmış bir müttefik doktrini ile mi sınırlı?
  • Avrupa Konseyi Başkanı, Avrupa-Türkiye ilişkilerini yeniden başlatmak için bir girişim duyurdu. Sayın Miçotakis Yunanistan’ın pozitif gündemini ve şartlarını bu bağlamda ortaya koyacak mı?

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...