Miçotakis, Erdoğan ile Batı Trakya’yı görüştü - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis, Erdoğan ile Batı Trakya’yı görüştü

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı kapalı görüşmede Batı Trakya meselesini görüştüğünü söyledi.

SKAI ana haber bültenine verdiği detaylı röportajda Miçotakis’e Batı Trakya konusu soruldu.

Miçotakis, ‘Lozan’ın yorumunun tartışmaya açık olmadığını’ belirterek, ‘Müslüman azınlığın Yunanistan’ın iç hukuk düzeni meselesi olduğunu ve Türkiye’yi ilgilendirmediğinin öne sürdü.

Röportajın söz konusu kısmında konuşmalar şöyle:

Sia Kosioni: Son olarak, (Batı Trakya) Rodop meselesini de gündeme getirip getirmediğinizi sormak istedim.

Pavlos Çimas: Evet, çünkü bir gerginlik anında Erdoğan’a söyleyeceğinizi açıklamıştınız. Söyledin mi?

Kiryakos Miçotakis: Evet.

Sia Kosioni: Ve?

Kiryakos Miçotakis: Daha fazla ayrıntıya girmeden tekrar ediyorum, bu konu bir iç meseledir. Yunan vatandaşlarını ilgilendiriyor. Parlamentodaki programatik konumlarımda, Rodop ve İskeçe’deki (Xanthi) Yunan vatandaşı Müslüman hemşerilerimiz ile Hristiyan hemşehrilerimizin sözde değil, uygulamada eşit fırsatlara sahip olmasını taahhüt ettiğim. Bu alanda hala yapacak işlerimiz var, yapacaklarımız var.

Sia Kosioni: Bu konuda Türkiye Cumhurbaşkanı’nın size verdiği cevaptan memnun kaldınız mı?

Kiryakos Miçotakis: Bakın, bence Lozan’ın yorumu tartışılamaz. Öte yandan Türkiye Cumhurbaşkanı’nın bu konulardaki görüşleri az çok biliniyor, bunları kamuoyu önünde dile getirdi. Ama bunun iç hukuk düzenini ilgilendiren bir konu olduğunu, Yunanistan’ı ilgilendirdiğinin altını çiziyorum. Yunanlı Müslüman hemşerilerimiz, Avrupa vatandaşları. İşimiz, derdimiz sosyal ve ekonomik hayata katılım için eşit koşulları sağlamaktır. Ve bunu istediğimiz ölçüde başaramadıysak, bu yönde sistemli bir şekilde çalışmalıyız.”

Hatırlanacağı üzere, seçim döneminde ND lideri Miçotakis, Gümülcine’deki Türk Konsolosluğunun Yunan milletvekili seçimlerine “katılarak müdahalede bulunduğunu” iddia etmişti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...