Aşırı sıcaklarda atların çalıştırılması yasaklandı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Aşırı sıcaklarda atların çalıştırılması yasaklandı

Yunanistan’da Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı Veteriner Hekimlik ve Hayvanları Koruma Genel Müdürlüğü aracılığıyla bir genelge yayınladı.

Buna göre, ‘Aşırı hava koşullarında, yaz tatillerinde, çalışan atların ve hayvanların korunması’ kararlaştırıldı.

‘Kleon’ sıcak hava dalgasıyla birlikte ülkemizde hüküm sürmesi beklenen aşırı hava koşulları dikkate alınarak ülkedeki tüm Veteriner Müdürlükleri ve Sahil Güvenlik otoritelerine gönderilen ilgili genelge ile şunlar vurgulanıyor:

  • Gölgede sıcaklığın 35 ile 39 derece arasında olduğu günlerde, sıcaklığın yüksek olduğu saatlerde ve özellikle 12:00-17:00 saatleri arasında çalışan hayvanlar çalışmayacaktır. 39 derecenin üzerindeki aşırı sıcak günlerde hayvanların gün boyu çalıştırılması yasaktır. Ayrıca, bu hayvanların 24 saat boyunca doğal gölgeye veya barakaya ücretsiz erişimi ve ücretsiz su kaynağı olması gerekir.
  • Hayvan taşımacılığı ise aşırı hava koşullarında tam koruma altında yapılmakta ve Ro Ro yolcu ve yük gemilerinin garajlarındaki sıcaklıkların 35 derecenin üzerinde olduğu durumlarda klimasız olarak hayvanların taşınmasına izin verilmemektedir.

Bakan Lefteris Avgenakis konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

‘Sıcak hava dalgasının aşırı hava olaylarının yaygınlığı, koruma kurallarına uyulmasına ve hayvanların sağlık ve esenlik koşullarının kontrolüne özen gösterilmesini zorunlu kılmaktadır. Herhangi bir çalışan veya refakatçi hayvan gibi evcil atların refahını sağlamak, kültürümüzü ve nihayetinde insanlığımızı karakterize eden derin ve çok katmanlı bir sosyal meseledir.’

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...